Like ved julemarkedet og det spektakulære lysshowet ligger Sørlandets første franske bistro.
Et perfekt sted for de som leter etter litt julero.

– Du skal få følelsen av å komme inn på en bistro i Paris, og gå ut igjen med et smil om munnen, sier Kine Fredheim, kommunikasjonssjef i restaurantfamilien som fra før består av Bønder i Byen og Sjøhuset Restaurant. Torvet Bistro er det nyeste tilskuddet. Kjennetegnet for dem alle er et tydelig konsept, og på Torvet Bistro er det franske følelser som regjerer. I disse dager er julestemningen til å ta og føle på.

FRANSK KJØKKEN
Kristiansand har for lengst etablert seg som en spennende juleby. Årets lysshow foregår på domkirken, og kan oppleves fra restaurantbordet. En kjempestor julekule, skøytebanen og julemarkedet er også like ved. Torvet Bistro er et perfekt sted for en kaffepause i juleshoppingen, en romantisk date eller en annerledes julemiddag. På julemenyen står blant annet terrin av kanin og andelever, andebryst og juletorsk. Norske råvarer tilberedes på fransk vis. – Jeg håper sørlendingene tør å prøve noe nytt, her finner du ikke burger og pizza på menyen. Vi holder kjøkkenet fransk, så godt vi kan, sier kjøkkensjef Harald Rolla Olsen.

KOKKENS TIPS
Han steker torsk mens vi er innom. Den skal serveres med stekt rogn i nøttesmør, ertepuré og saus av brunet smør med gressløk. – Folk pleier dampe eller koke juletorsken, jeg anbefaler å steke den i stedet, sier Rolla Olsen. – Da blir skinnet sprøtt og fisken blir mer smakfull. Før den stekes, skal den ligge 20 minutter i en saltlake med 10 prosent salt per liter vann. Saltlake bruker han også på ribba før steking, men da med tre prosent salt i 24 timer. – Alle snakker om svoren på juleribba, og da er saltlake alfa og omega. Den bryter ned bindevevet i svoren, slik at fukten slipper ut når den stekes. Lar du i tillegg ribba stå i stedet for å legge den ned under stekingen, får du et bra resultat hver gang, lover han.