Kristiansandssommeren er proppfull av konserter, aktiviteter og moro for både store og små. Se bare på denne oversikten! Kalenderen er laget i samarbeid med Visit Sørlandet.

 

HANDELENS DAG
4. juli i Kvadraturen Under sommerens store «event», Handelens Dag, blir Kristiansand om gjort om til en markedsplass man ikke kan kjenne igjen! Butikkene åpner klokken 07.00 og alle butikker som kan stiller opp ute med det de har av varer. Her kan man forvente kø allerede fra klokken 07.00. Hvis man vil oppleve en dag med MYE folk og muligheter for en god handel, så er dette dagen!

AKTIVITETER I ODDERØYA MUSEUMSHAVN
Odderøya, hele sommer Odderøya museumshavn tilbyr aktiviteter for hele familien. Lag barkebåter og test dem i bassenget, brett papirbåter og hatter, lag buttons, knytt knuter og trykk med ulike teknikker på mange forskjellige materialer. Kom bli med på ulike aktiviteter både inne og ute, på land og på vann!

DEN INTERNASJONALE KULTURFESTIVALEN
Torvet, 29. juni Den Internasjonale Kulturfestivalen sitt hovedformål er å skape en bedre kulturell forståelse i Kristiansand, og er en skikkelig folkefest med dans, sang og musikk. Og ikke minst deilig mat!

MÅKESKRIKFESTIVALEN
Odderøya, 12.–13. juli I juli skal Måkeskrik – festivalen med det store hjertet – for 8. år på rad bruse med fjærene og lage en musikalsk fest med fantastiske artister og deilig sommerstemning i Bendiksbukta.

SØRLANDETS MATFESTIVAL
Torvet, 12.–13. juli Sørlandets matfestival er en ny festival med fokus på mat og drikke på Torvet i Kristiansand. Underholdning for store og små på dagtid. Konsert og folkefest på kveldstid. Se Sørlandets Matfestival på Facebook for program.

SØRLANDETS BRYGGERIFESTIVAL
Torvet, 12.–13. juli Kom og opplev Sørlandets bryggerifestival med ca 15 forskjellige produsenter på øl,vin og mjød under Sørlandets matfestival på Torvet i Kristiansand. Vi har fylt opp teltet med drikke,og fagfolkene som produserer drikkevarene, slik at dere lære om produktene, og hva de inneholder.

SKVUPPFESTIVALEN
Odderøya, 9.–10. august Minifestival på Odderøya i Kristiansand. Dette er en «festival bare for moro skyld» med artister som spiller for gøy. Mye god stemning der altså.

DRAGEFESTIVALEN Bystranda, 31. august–1. september Fly din egen drage i flotte omgivelser ved sjøen, ytterst på Tangen ved bystranda i Kristiansand. Profesjonelle drageflygere kommer fra Portugal, Belgia, England, Tyskland og Norge med nye, flotte oppvisningsdrager. Drager kan bygges på drageverkstedet i Aquaramahallen eller kjøpes på festivalområdet. Det blir gøye konkurranser med premier og diplom til alle barn som deltar. Internasjonale matboder selger sine spesialiteter.

SOMMER PÅ TORVET
Torvet, 20. juni–8. august Torvet i Kristiansand sentrum fylles med festglade mennesker hver torsdag om sommeren. Arrangementet er et felles prosjekt hvor restauranter i Kristiansand samarbeider og løfter hverandre sammen. Det serveres god mat og tilhørende sommerdrikke. De samme prisippene gjelder som da det startet i 2008: Glede, hygge & fri entré.

BYFEST PÅ TORVET
Torvet, 22. juni Thon Hotell Parken inviterer til BYFEST på Torvet i Kristiansand 22. juni! Hele familien er velkommen og arrangementet er gratis!

TIRSDAGSKONSERTER PÅ FISKEBRYGGA
Fiskebrygga, 25. juni–6. august Gratis konserter på Fiskebrygga hver tirsdag hele sommeren, med fast bryggeband som spiller sommerklassikere og mange spennende gjesteartister. Her anbefales det å komme tidlig! Reservasjon av bord gjøres via restaurantene.

SOMMER I KILDEN – FOAJEKONSERT
Kilden Teater og Konserthus, 1. juli–3. august Sommer i Kilden inviterer til daglige sommerkonserter i foajeen mandag til lørdag hele sommeren. Sørlandet er fullt av dyktige artister, musikere, låtskrivere og band – nyetablerte og gamle travere, og Kilden ønsker å gi flere av disse muligheten til å spille i sommer. Konsertene starter kl 13.00 og varer ca. 40 minutter.

UTSTILLING: CINDY SHERMAN – VERK FRA ASTRUP FEARNLEYS SAMLING
Sørlandets Kunstmuseum, hele sommer Sherman er en av vår tids mest markante og innflytelsesrike kunstnere innenfor samtidskunsten. Den amerikanske fotografen er kjent for å bruke seg selv som modell, men det er ikke egen person hun presenterer. Med et fokus på kvinner i populærkulturen, fremhever Sherman hvordan kvinner blir fremstilt i stereotypiske kjønnsroller. Verkene er lånt fra Astrup Fearnlys samling og det er første gang de vises på Sørlandet.

NORWAY SUMMER GAMES
7.–11. august Skandinavias største multiidrettsfestival for barn og ungdom – for, med og av ungdom! Under Norway Summer Games kan du utøve egen idrett, samt bli med på andre idretter, aktiviteter og kulturelle aktiviteter i løpet av uken. Her er det mangfoldet i barne- og ungdomsidretten skal være det sentrale. Uken krydres med andre relevante aktiviteter og kulturelle opplevelser iscenesatt av ungdommene og den lokale ungdomskultur selv.

STREET FOOD FESTIVAL Torvet, 10.–11. august Matvogner inntar Torvet i Kristiansand! Gjennom to hele dager kan du la smak- og luktesans bli fristet av nye og spennende retter fra mange av de beste matvognene i Norge.

AQ BARNETRIATHLON Tangen – ved Aquarama, 16–18. august Kristiansand Triathlon inviterer alle barn mellom 4 og 12 år til årets barnsligste triathlonfest på Aquarama. Svømmingen foregår inne på AQ, sykling i bilfrie gater i Østre Strandgate og Strandpromenaden, mens løpingen skjer på Tangen.

SKEIVE SØRLANDSDAGER 20.–24. august En festival til feiring og synliggjøring av Sørlandets mangfold. Skeive Sørlandsdager er den mest fargerike festivalen på Sørlandet og avholdes i Kristiansand i august hvert år. Målet er å lage en festival med god variasjon for alle LHBT+ personer i og utenfor regionen, og alle er velkommen til å delta. Frem med regnbueflagget!

KLASSISK PLASTBÅTREGATTA
Odderøya, 25. august Plastbåtentusiaster fra hele Norge kommer til Kristiansand og kjører den niende plastbåtregattaen på Odderøya. Arrangementet finner sted i museumshavna i Nodeviga på Odderøya. Regattaen er et møtested for plastbåtinteresserte, og et hyggelig familiearrangement. Her kan du blant annet få oppleve klassiske norske plastbåter fra perioden 1955-1980, som elegant manøvrerer seg gjennom vår regattabane.

MAT I SENTRUM – LANDBRUKETS DAG
Torvet, 31. august Mye god lokal mat å smake og kjøpe på «Mat i sentrum» og Landbrukets dag på Torvet i Kristiansand. Bønder og produsenter av delikatesser fra hele Agder inntar Torvet. Det blir Bondens marked, mattelt og matløype for barn med smaksprøver, 4H-utstilling, traktorutstilling og underholdning.

TEATER:  TERRORISTENE
Møvik Fort, 23.-25. Juli. Kanon Produksjon spiller forestillingen Terroristene av Kolbein Falkeid. Stykket tar for seg 1970-årenes terrorisme i Tyskland. Med Baader-Meinhof som bakteppe er det et skuespill av sin tid, men også en universell utforsking av hva som driver mennesker til det ekstreme. Forestillingen er et samarbeid mellom Kanon Produksjon og Vest-Agder-museet, og spilles i spektakulære omgivelser på Møvig.