Byens beste badeplasser!

Plutselig er sola og varmen er over oss – men hvor skal vi legge turen? Kristiansand er proppfull av sentrumsnære bademuligheter, enten du vil ligge som sild i tønne på ei palmestrand eller sprade rundt i eget selskap på et svaberg. Byliv gir deg oversikten over de beste badeplassene for en solfylt sommerdag.

BYSTRANDA
Langs Strandpromenaden ligger fantastiske Bystranda. Palmer, sandvolleyballbane, utendørs treningsapparater, lekestativer og ikke minst en deilig sandstrand preger stedet. Denne stranda har fått utmerkelsen Blått flagg, som blant annet betyr at besøkende kan være sikre på at stranden har rent vann og rene omgivelser. Bystranda er også vertskap til Norges største beachparty, Palmesus, som avholdes hver eneste sommer. Dette er stedet du virkelig føler at Kristiansand faktisk er Nordens Barcelona!

 

Bendiksbukta på Odderøya

BENDIKSBUKTA
Bendiksbukta på Odderøya er et lunt og gressfylt naturlig amfi med langgrunn sandstrand. Her er det god plass, og stedet er en perfekt lokasjon for utflukter og grilling med venneflokken, heldagsturer for småbarnsfamilier eller alene med en god bok mens sola synker og huden fremdeles er solvarm. Her er det ingen irriterende sandkorn som sniker seg inn i skoene, men bare grønt gress; nesten så langt øye kan se.

BRAGDØYA
Skjærgårdsidyllen Bragdøya ligger i Kristiansandsfjorden, og er tilgjengelig fra Kvadraturen via båt. Øya er, sammen med øyene rundt, offentlig friareal, og ble kjøpt av Kristiansand kommune i 1969 med klausul om at området skulle være til rekreasjon for byens befolkning. Og det kan vi skrive under på at det er! Her finner du en nydelig badestrand, svaberg, supre turstier og overnattingsmuligheter. MS Bragdøya-båten kjører jevnlig ut til Bragdøya i sommersesongen, se nettsiden bragdoya.ning.com for oppdaterte datoer og stoppesteder.

3.STAMPE
Hvis du er mer en innlandstype, som er redd for brennmaneter, tanglopper og den slags, kan vi trygt anbefale byens badevann nummer én; 3. Stampe. Her finner du sandstrand for de minste, flytebrygge, stupebrett, bord og benker. Stampa (på dialekt) er et fantastisk turområde, og passer ypperlig som trilleplass for barnevogner eller som ramme for sykkel- og joggeturer i nydelig skogs-terreng. Et annet pluss er at vannet blir hakket varmere enn i sjøen – første mann uti!

 

Odden

ODDEN
Går du forbi Bendiksbukta og videre ut mot havet, kommer du til Odden. Her finner du en liten grønn flekk med benker og plass til å spre piknikteppet utover. Utsikten til gjestehavna og byen gir deg mye å hvile øynene på en livlig sommerdag, men det aller beste med Odden er likevel svabergene. Her kan du ligge helt i vannkanten og bokstavelig talt dyppe tean i tanga, mens du soler deg i ro og fred og lar humla suse. Supert sted å fiske er det også, for den som er interessert i slike sysler.

BLOMSBUKTA PÅ GALGEBERGTANGEN
Rett over Lundsbroa, ytterst mot havet, finner du Galgeberg-tangen. Det hyggelige boligområdet ser nesten ut som en miniatyr-variant av Posebyen med sine små, hvite trehus og koselige gater. Helt på tuppen her finner du idylliske Blomsbukta. En liten, men nydelig badeplass som frister til både grilling, bading og soling. I «Blomma» finner du plen, strand og fine svaberg på en gang – perfekt for de minste og perfekt for de større.

AQUARAMA BAD OG SPA
Like bak Bystranda ligger Aquarama bad og spa (AQ Bad og AQ Spa). Svømmeanlegget AQ Bad er virkelig noe utenom det vanlige med seks ulike badeavdelinger, fem forskjellige vann-temperaturer og gøye tilbud for alle aldre og behov. AQ Spa, i samme bygg, frister med eget varmtvannsbasseng, boblebad og muligheter for deilige behandlinger. Under samme tak kan du altså velge mellom å la barna leke i vannlandet, stupe fra tieren, svømme ei treningsøkt eller slappe fullstendig av våtromsspaet – med andre ord aktiviteter for hele familien.