Våre beste anbefalinger til hengekøya i sommer.

Sally Rooney – Alle andre
Sally Rooney skriver enkelt og treffsikkert om forholdet mellom to unge mennesker fra to vidt forskjellige bakgrunner. Det handler om hvor sterk og betydningsfull den første kjærligheten kan være – om sårbare sjeler og lengtende hjerter som aldri helt blir ferdige med hverandre.
Ark/ 379,-

Camilla Bøksle – Det er vakrest når det skumrer 
I dette rørende portrettet av en bestefar og kunstnersjel på vei ut av livet får vi samtidig en nydelig oppvekstskildring fra Kvadraturen med innsikt i noen av historiene som utspilte seg i de hvitmalte sørlandshusene en gang for lenge siden. Byferiens førstevalg!
Berge Libris / 329,-

 

 

Anne Gunn Halvorsen – Stress og korleis leve med det
Blant historier om vanlige stressa folk og samtaler med eksperter finnes mange gode og enkle tips – velg med hjertet, la tankene flyte og slutt å skamme deg over det du ikke får gjort.
Norli/ 299,-

Anne Sward – Vera
Fra fransk fiskerlandsby via polske alper, overklasseliv i Stockholm og skånske strender følger vi Sandrine gjennom verdenskrig, ufrivillig barnefødsel og arrangert ekteskap – på flukt fra bekmørke hemmeligheter. Vilt og vakkert om livet og kjærligheten! – Norli/ 379,-

 

Jon Kalman Stefansson – Historien om Ásta
Historien om Ásta handler om et menneskeliv på randen til katastrofe, og er full av folk som svikter, lider og bare så vidt overlever – vevd sammen med store følelser og iskalde vinder til en storslagen episk roman fra en islandsk fortellerkonge.
Berge Libris / 209,-

Tara Westover – Noe tapt og noe vunnet
Tara Westover vokser opp langt fra sivilisasjonen i fjellene i Idaho med den selvbergende, myndighetsskeptiske mormonerfamilien sin. Hun har aldri gått på skolen, men tørsten etter kunnskap leder henne på utrolig vis mot universitetsstudier ved Cambridge og Harvard. En fascinerende oppveksthistorie fra virkeligheten.
Ark/ 379,-

 

Takk til bibiotekarene ved Kristiansand Katedralskolen Gimle (KKG), Line Berg og Linn Holm Alexandersen for innspill.

Leave a Reply