Byliv utkommer fire ganger i året, og sannelig skjer det ikke litt av hvert mellom hver utgave! Her er en liten oversikt over ting som har skjedd siden sist.

PRINCESS ÅPNER PÅ SANDENS
Etter mange år i Henrik Wergelandsgate flytter nå tekstil- og interiørbutikken til Sandens i Markens. Visste du at Princess er en av Norges største aktører innen interiør og hjemmetekstil, og har 150 butikker over hele landet? Vi ønsker Princess lykke til med nye lokaler i oktober.

KIRKEGATA OG WERGELANDSPARKEN FORNYES
Arbeidet med oppgradering av Kirkegata og Wergelandsparken er godt i gang, men fortvil ikke – alt skal etter planen være klart til julefeiring og julebyen i desember. – Publikum må regne med at Kirkegata blir blir helt- eller delvis stengt i denne perioden, men vi skal gjøre det så greit som mulig å kunne komme til kirken og passere via parken, sier ingeniør Bjørn Kristian Kristensen. Kirkegata skal få samme belegningsstein som Gyldenløves gate har fått ved domkirken, og gaten må avgi plass til to meter mer park. Høres ut som en god plan!

DANSKE DESIGNIKONER I KRISTIANSAND
Da Olivias Hus på forsommeren åpnet butikk i nye lokaler, gjorde de også forandringer i vareutvalget. Som eneste møbelbutikk i Kristiansand forhandler Lisa Frantzen og gjengen hos Olivias Hus de ikoniske møblene fra den danske møbelprodusenten Fritz Hansen. Her finner du blant annet Arne Jacobsens klassiske stoler og bord. Så da gjenstår bare ett spørsmål: Hva kom først – Svanen eller Egget?

3 X LANDETS BESTE
Under Oslo Design Fair på Lillestrøm mottok Hansen & Co prisen for Norges beste design- og interiørbutikk. Utdelingen heter Designbase Award Norge 2019. Design- og interiørbransjens eget fagforum hedrer den butikken i Norge som for tiden er ledende og utmerker seg estetisk, og ikke minst tenker alle bransjekategoriene inn i butikken. Men de er ikke alene om å vinne priser. Tilbords i Lillemarkens ble i vår kåret til årets butikk og årets bryllupsbutikk i Tilbordskjeden. Gullfunn på Sandens er ikke dårligere, og ble kåret til beste butikk i Gullfunn-kjeden nasjonalt. Gratulerer og vel fortjent til alle tre!

RADIKAL DUFT FIN
i Skippergata har utvidet varesortimentet sitt med parfymer. Men ikke hvilke som helst parfymer. Gründeren Geza Schoen har skapt Escentric Molecules – seks parfymer som ikke er parfymer, men «duft-auraer». Duftstoffet i Molecule 01 og 02 har fått navnet «Iso E Super», og er et enkelt molekylært stoff som normalt opptrer i svært små mengder i parfymer. Molekylet har en annerledes effekt enn alminnelig duft, og utvikler seg kun i kontakt med varm hud. Med sin feromonlignende virkning gir den en spesiell og uforklarlig utstråling til den som bærer den. Det er jo nettopp det som er duftens mest radikale formål, påstår produsenten. Noe for sjenerte sørlendinger?

KRONEN PÅ VERKET
Tiara Kaffebrenneri i Rådhusgata åpnet dørene sine i august. Navnet er kanskje nytt, men driverne bak Tiara Kaffebrenneri har lenge drevet i Kvadraturen. I forbindelse med nyåpningen i Rådhusgata skiftet de navn og profil fra TAJ Kaffe & Chai hus til Tiara Kaffebrenneri. Her inne kjenner du duften av fersk, nybrent kaffe fra eget brenneri. Dette er så langt fra et internasjonalt kjedekonsept du kan komme og med desto mer sjarm! –Vi er opptatt av å produsere og samarbeide med kaffeprodusenter på den beste måten for miljøet. Derfor jobber vi så bærekraftig som mulig, og får kaffebønnene direkte inn til Kristiansand, uten for mange mellomledd. Vi samarbeider tett med Sørlandets Kaffebrenneri – direkte handel med lokale er bra for regionen vår, forteller daglig leder og kaffebrenner Hushtar Naman.

HENRIKS HERRE FORNYER SEG
Butikken som vi nesten kan kalle en institusjon i byen, Henriks Herre i Dronningensgate, har gjennomgått en aldri så liten makeover i høst. Med nyoppusset butikk og nye eiere var 7. september starten på en ny epoke. Ny eier og butikksjef Knut Pereira ønsker nye og gamle kunder velkommen i den hyggelige og tradisjonsrike butikken. Pereira forteller at de fortsatt tilstreber å være best på service og kundetilpasning. Nytt etter oppussing er blant annet hvileloungen for ledsagere som venter spent utenfor prøverommet. De har utvidet sortimentet med merker som Barbour og Masons, men har stadig de gode gamle Ralph Lauren, Red Wing og Armani Jeans i samlingen.

DANSK KLESDESIGN OG UTVIDELSE I HENRIK WERGELANDSGATE
Centrum sko & klær har i disse dager fullt opp med 10 årsjubileum og oppussing av butikk. I tillegg til nytt interiør og økt kvadratmeter, har de denne høsten tatt inn et nytt, dansk merke i katalogen. PBO, Philosophy Blues Original, ble startet av Mogens Jørgensen i 1994 i Århus og er en tradisjonelt klassisk brand bygget på troen om at stil og kvalitet aldri går av mote. Vi snakker feminine, delikate plagg av beste kvalitet, og en fargepalett som til enhver tid vil kunne flettes inn i en moderne kvinnes garderobe. Butikken står klar til å ta imot kunder 1. november. Vi gratulerer!