Denne vinteren må mørke netter vike for en spektakulær lysfest på selveste Fiskebrygga.

Julestemning og vinterfestlig blir det garantert lover Bente Mosvold Andersen, Asbjørn Dovland, Rolf Øygarden og Stian Tungland.

Hele det indre havnebassenget og broen mellom Pieder Ro og Bølgen & Moi blir lyssatt. I adventsdagene blir det julestemning med overraskelser og aktiviteter. Det blir egen liten juleby der alle kan komme med figurer og pepperkakebyggverk. – Rune Egedal fra Pider Ro har skaffet til veie ei gammel sjekte som blir pyntet opp til en gedigen julebåt. Vi får nisser og bålpanner, og det blir selvfølgelig godbiter til store og små, sier en entusiastisk Asbjørn Dovland, daglig leder i Dolly Dimple. Han møter Bylivs utsendte en skyfri formiddag seint i oktober. Sammen med ham er daglig leder hos Bølgen & Moi, Stian Tungland, prosjektleder Rolf Øygarden fra Kvadraturforeningen og Bente Mosvold Andersen fra Mosvold & Co.

VIL SKAPE LYSGLEDE
Vi står på brygga som omkranser det velkjente bassenget, og sola er vinterlig lav. – Lys gjør noe med oss, sier Mosvold Andersen. – Dette handler om å skape lysglede for byens befolkning i vinterukene. Som eiere av syv næringsbygg her nølte vi ikke med å støtte ideen da Kvadraturforeningen lanserte den. I tillegg til hovedsponsoren Mosvold & Co er det Kristiansand Havn, Lyskomponenter og restaurantene på brygga som bidrar økonomisk til lyssettingen og aktivitetene før jul. Også næringsvirksomhetene i området er involvert, og de gleder seg til ekstra flotte omgivelser rundt kontorene sine denne vinteren, blir vi fortalt. – Fra før av er jo Fiskebrygga en flott møteplass. Derfor var det ikke unaturlig å trekke også denne delen av sentrum inn i jul- og vintermarkeringene, forklarer Øygarden. – Da Asbjørn kom med ideen, tente vi i Kvadraturforeningen umiddelbart på den, Ikke minst sjefen selv, Heidi Sørvig, som er selverklært julestemningsperson.

 

«Minst like stemningsfullt en vinterkveld som på sommeren.»

FISKEBRYGGA HELE ÅRET
– Vi har ekstra forventninger til broa, da, skyter Tungland inn. – Den vil skape en skikkelig wow-effekt, og blir garantert en naturlig plass for folks insta-øyeblikk og selfies. I tillegg til å skape god, gammeldags julestemning, vil vi at belysningen av broa og bryggeanlegget setter en ekstra spiss på turen hit og til Odderøya, Kilden og Kanalbyen gjennom vinteren. – Og så vil vi selvfølgelig minne kristiansanderne om at Fiskebrygga har noe å tilby hele året. En måltid her er minst like stemningsfullt en vinterdag eller en vinterkveld som om sommeren, sier Dovland. De fire er enige om at det har skjedd en vitalisering av byen de siste årene. – Fortetting og utbygging av Kvadraturens ytterkanter skaper liv og besøk i butikker og utesteder, sier Tungland. – Ikke minst ser vi at kultur- og fritidstilbudene trekker publikum, noe restaurantene også får glede av. Bare tenk på hva Kilden har betydd. Og om to–tre år kommer Kunstsiloen. Til sammen gir dette et fantastisk løft for hele byen. – Magi og stemning blir det garantert når lysene blir tent, sier Dovland, som for øvrig gjerne skulle sett at noen skaffet ham et lite juletog til adventsdagene. – Det får kanskje bli neste år, for vintermarkeringen er kommet for å bli, sier han. – I det hele tatt kommer vi til å skape stadig mer aktivitet og røre på Fiskebrygga i tiden fremover!