Julen er en tid vi ser frem til med frydefull forventning. Det dufter nybakte pepperkaker i julepyntede hjem, og barnas ønskelister bli lengre for hvert år. Men ikke alle gleder seg til jul.

Mange kjenner på ensomhet i høytiden hvor fellesskap og familie står i sentrum. Andre fortviler over å ikke ha råd til å gi barna en eneste julegave. Julen handler om å gi, og det må ikke nødvendigvis være penger. Vi kan være rause med tid, omsorg og hjertevarme. Alle kan vi bidra til å skape gode juleminner. Du kan invitere noen som sitter alene på julaften, eller bli besøksvenn for Røde Kors. Det finnes en rekke organisasjoner som vil være takknemlige for din hjelp. Ta en titt på frivillig.no, her er det oversikt over små og store oppgaver for frivillige i alle aldre. I tillegg har vi noen tips her:

minJUL
Barnas stasjon / Blå Kors
minJUL er en julefeiring for barn, unge og deres nærmeste. Det er et gratis, åpent og rusfritt arrangement og gjennomføres hovedsakelig av frivillige. minJUL er som en tradisjonell, norsk julaften, med julemat, juletregang og gaver, og skal være en positiv opplevelse barna bærer med seg videre i livet.
Vil du bidra?
Ta kontakt med: Anne Randi Hanssen.
E-post: anne.hanssen@blakors.no
Les mer på: Facebook.com/BarnasStasjonKristiansand

LEGG PAKKER UNDER JULETREET PÅ AQUARAMA
Aquarama og Hjelp oss å hjelpe
Alle inviteres til å pakke inn leker, klær, og andre ting som kan glede barn og voksne som har det vanskelig under julehøytiden. Slik kan du bidra: 1. Merk gaven med kjønn og alder 2. Gjerne merk om gaven er brukt eller ny 3. Legg gaven under treet i Aquarama mellom 24. november og 20. desember Hjelp oss å hjelpe er en nøytral organisasjon som jobber målrettet mot grupper i samfunnet som har en utfordrende hverdag. De har fokus på aleneforsørgere med liten inntekt, studenter, eldre mennesker, rusmisbrukere, innvandrere, asylsøkere med flere.
De trenger også frivillige til å hjelpe på lageret i desember, samt til å hente- og bringe ut julemat og annet.
Ta kontakt med: Elisabeth Thorsen.
E-post: elisth2@online.no.
Telefon: 901 95 905

ENSOMT JULETRE SØKER GAVER
Clarion Hotel Ernst og Comfort Hotel Kristiansand
Nordic Choice Hotels ønsker alle velkommen til å legge gaver under juletrærne i hotellobbyene deres. For hver gave som gis, gir Nordic Choice Hotels 10 kroner til deres UNICEF prosjekt, Sweet Dreams, som bekjemper menneskehandel. Hvert lokale hotell velger en lokal aktør de ønsker å samarbeide med. I Kristiansand gis gavene som legges under juletrærne på Clarion Hotel Ernst og Sandens videre til Blå Kors Ferier og Barnas Stasjon. Gavene som legges under treet på Comfort Hotel Kristiansand gis til Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder. Disse organisasjonene deler gavene ut til dem som trenger det mest.
Slik kan du bidra:
1. Kjøp en gave. Tenk på at gaven kan være noe et barn vil ha og ønsker seg, ikke bare noe du tror barnet behøver. Vil du ikke handle gave kan du kjøpe en til/fra-lapp i resepsjonene og henge den på juletreet. Hver lapp koster kr 50,- og man kan selvsagt kjøpe så mange man vil. Pengebeløpet går til hotellets valgte organisasjon.
2. Pakk inn gaven og skriv en lapp på med informasjon som beskriver hvilken alder eller hvilken interesse gaven kan passe til. For eksempel «God jul til deg som er 3-5 år gammel og liker å leke utendørs. Julehilsen fra Pia».
3. Lever julegaven på hotellet som ligger nærmest deg mellom 1. og 16. desember.

JULEFEIRING
Shalam
Shalam arrangerer julaften i kaféen, med julemiddag, lesing av juleevangeliet og utdeling av gaver. Det er beskjedne, men velkomne gaver som deles ut: raggsokker, hygieneprodukter og sjokolade. Hit kommer mennesker som ikke har noen å feire julen sammen med. Det er både ensomme uten rusbakgrunn og mennesker som sliter med rus. I tillegg deler de ut gaver til innsatte i fengselet. Slik kan du bidra:
Shalam blir veldig glade for hjelp, enten med gaver eller som frivillig på julaften. Gaver kan leveres i butikken i Dronningens gate 16 eller påkontoret i Dronningens gate 72.
Ønsker du å være frivillig på julaften?
Ta kontakt med: Vidar Gundersen.
Telefon: 918 00 469.