Kvadraturforeningen med Heidi Sørvig i spissen, har ett mål for jula:
Å skape den beste julestemningen Sørlandet noen gang har opplevd.

– Når det er sagt, fokuserer vi like mye på at servicen skal være god. Service og stemning; der har du julebyen vår, forteller en ivrig Sørvig og fortsetter. – Vi får svært mange gode tilbakemeldinger fra både fastboende og tilreisende på at vi har et veldig fint bysentrum med hyggelige gater og et flott torvområde. I jula viser Kristiansand seg fra sin kanskje beste side. Julebyen er jo flott med pyntede gater og parkområder. Her må jeg også gi en liten hyllest til byens mange nisjebutikker som virkelig går opp i å dekorere butikkfasader og -vinduer. Det skaper ekte julestemning!, fastslår hun.

Heidi Sørvig. Foto: Reidar Kollstad, FVN.

EN BY I UTVIKLING
Heidi Sørvig går i år inn i sin andre jul som leder for Kvadraturforeningen, og målsettingen er krystallklar: Den beste julestemningen skal du oppleve i Kvadraturen. Nytt av året er at Fiskebrygga

skal julepyntes på lik linje med resten av byen, noe som knytter området enda sterkere sammen med resten av Kvadraturen. – Det har blitt jobbet målrettet med å bygge «Julebyen Kristiansand» siden 2011. Jeg synes det har blitt utrolig flott til jul, og jeg liker veldig godt at vi stadig klarer å tilføre nye opplevelser og aktiviteter ulike steder i byen. Vi bor jo i en by som er i utvikling og vekst, og det betyr også at det stadig er nye prosjekter på gang. Når vi har landet et prosjekt kommer fort ideer til nye ting vi har lyst til å få til. Så kreative forslag og planer har vi hele tiden, utfordringen er prioritering og ressurser.

GÅSEHUD OG SKIKKELIG JULESTEMNING
Det er ikke lite som foregår i løpet av desember måned for å pynte byen til jul. Heidi syns selv det er vanskelig å holde seg til tre tips når vi spør henne hva man bør få med seg. – Man MÅ få med seg 3D-lysshowet på Torvet – det gir meg gåsehud og skikkelig julestemning, sier hun. Noe annet man kan gjøre er å ta et koselig bilde inni julekula som står på nedre torv, eller ved den lyssatte broa på Fiskebrygga. I tillegg ville jeg tatt turen til byen en ettermiddag, rusle i bygatene og nyte den gode, gammeldagse julestemningen. Som barn var det fast førjulstradisjon å gå på juleforestillingene på teateret, og fremdeles er det en viktig del av adventstiden for Sørvig. – I år er vi jo så heldige at Aleksander Rybak har produsert en helt egen juleforestilling i Kilden, og den vil jeg sørge for å få med meg, forteller hun. For de av oss som ikke kan få nok julestemning, er det ikke annet å gjøre enn å vente på at snøen skal dale og at juletrelysene tennes på torvet. God jul!