Skip to main content

Upstairs åpnet sin første butikk i Kvadraturen for 23 år siden.
I dag består familiebedriften av sju forretninger fra Bergen i vest til Oslo i øst.

– Vi har hatt det samme lokalet helt siden starten. Forretningen i Markens var den første, og er fortsatt vår hovedbutikk, forteller Silje Nystøl, kommersiell leder for Upstairs. Vi treffer henne der hvor det hele begynte, i Markens gate 20. Silje har vært en del av inventaret i 18 år. – Det er en flott plass å arbeide og jeg får stadig nye utfordringer. Det begynte med sommerjobb, så ble jeg butikksjef og nå er jeg kommersiell leder for kjeden. Vi som jobber her liker det vi holder på med, og flere av medarbeiderne har jobbet her i mange år. Upstairs daglige leder er for øvrig Bengt Bårdsen. Han overtok stafettpinnen etter sine foreldre som startet Upstairs i 1996. I en bransje med stor konkurranse fra internasjonale kjeder har Upstairs holdt stand.

STORT UTVALG
Upstairs har spesialisert seg på gaveartikler, stearinlys, servietter, utklednings- og innpakningsartikler, pynte- og interiørgjenstander og alt annet i ting og tang-kategorien. I dag består bedriften av sju butikker.Det nyeste tilskuddet ligger i Karl Johans gate i Oslo. – En stor del av varene byttes jevnlig ut, så det gjelder å være på og benytte sjansen, men vi har også faste produkter og varegrupper som går igjen, forteller Silje. Upstairs har også lansert egen nettbutikk hvor man kan bestille varer og deretter hente dem i butikken. – Vi ser at mange kunder liker å bestille på nett og hente i butikk. Vi sender også mye varer rett hjem til folk, sier hun.

FEST OG MORO
Det selges mye til store anledninger som bursdag, dåp, bryllup og konfirmasjon. – Trendene beveger seg fort, i dag skifter stilene raskere enn noensinne. Vår jobb er å ta inn varer som vi tror vil passe hos den alminnelige nordmann. De store høytidene er viktige perioder for oss.

STORT UTVALG OG LAVE PRISER
Ifølge Silje har Upstairs Norges største utvalg av servietter. – Serviettene importerer vi fra Tyskland. De er av skikkelig kvalitet, og miljøvennlige. De fleste kommer til oss fordi vi har gode produkter til en lav pris. Vi er opptatt av mangfold og variasjon, og å tilby det kundene vil ha.

FLOTT PLASSERING
Vi er i starten av april. Vårsola titter fram og det er yrer av folk i Markens. Det merker også de ansatte godt. – Det er noe eget med stemningen i byen når våren kommer. Vi er stolte av å ligge i Kvadraturen. Her er det liv og røre og Kvadraturen har vært flinke til å skape aktivitet og lage en fin stemning i byen, noe Julebyen i vinter er et godt eksempel på. I Markens får vi flere drop-in-kunder enn på et kjøpesenter. Vi setter også pris på hverdagspraten med kundene som ikke nødvendigvis bare dreier seg om shopping, sier Silje Nystøl.