Skip to main content

 

Kristiansand sentrum tas i bruk på alle kanter.
På Tangen kan du kjøpe bestandige og stilsikre møbler fra Grindberg.

 

– Vi har vært her i tre år nå. Først nærmere elva, og det siste året i hjørnelokalet nær Aquarama, forteller butikkens daglige leder, Ingun Vik Launes.  – Plasseringen er viktig, for her er det mye trafikk av beboere og turgåere. Mange kommer innom etter å ha vindusshoppet først. Vik Launes representerer tredje generasjon i det familieeide firmaet Grindberg. Hun er ikke i tvil om hva slags endringer markedet opplever for tiden. – Skandinaviske møbler er et godt innarbeidet begrep, både hjemme og ellers i verden. Men i nyere tid har lavkostland overtatt store deler av produksjonen. Nå snur heldigvis trenden, sier hun.

Satsingen på butikk i kjernen av Kristiansand er et svært bevisst valg

Ingun Vik Launes, daglig leder.

 

VARIGHET OG MILJØBEVISSTHET
De siste årene har kvalitet, varighet og kortreiste produkter for alvor slått gjennom. I tillegg til at solid håndverk og gjennomtenkt design er god langsiktig investering, øker interessen for lokale råvarer og kompetanse, ifølge Vik Launes. Godt håndverk og vekt på formgivning har preget firmaet helt siden 1930, da Grindberg Trevarefabrikk ble etablert i Fyresdal i Telemark. Skreddersydde møbler har utviklet seg til utsalg i Fyresdal, på Hovden og i Kristiansand.
Grindberg leverer møbler spesielt for den nordiske levemåten. Vik Launes kan ikke fullrose designerne sine nok: – De er kompromissløse i valg av materialer og underleverandører. I tillegg vet de hvordan det tidløse kombineres med samtidige trender.– Satsingen på butikk i kjernen av Kristiansand er et svært bevisst valg, fortsetter hun. – Mer og mer av byen blir tatt i bruk. Opplevelsestilbudene er mange, og stadig flere flytter inn til sentrum. Akkurat nå bygges Bystranda Blå 2, det siste leilighetskomplekset her på Tangen, med plass til flere hundre beboere. Det gir oss et godt nærmarked. I tillegg peker trenden generelt på mer handel inne i byen. Jo flere tilbud, jo bedre omsetning for alle.

BYTUR OG HANDEL
Ekspeditør Stian Skogby gir sin fulle støtte. – Nisjeforretningene har sin absolutte plass i sentrum. Jeg mener bestemt at viljen til å kombinere bytur med handel vokser blant folk. At vi får mange svært kvalitetsbevisste kunder innom, er det i alle fall ingen tvil om, sier han. I likhet med mange andre spesialforretninger har Grinberg også nettbutikk. – I dag er dette en ren nødvendighet, fastslår Vik Launes. – På hver sin måte synliggjør den fysiske og digitale butikken sortimentet vårt. De supplerer og forsterker hverandre salgsmessig, og begge er nødvendige for å bygge et godt renommé. Målet vårt er selvfølgelig å være et begrep hos folk, et navn du forbinder med god smak og høy kvalitet. Og prismessig kommer vi ikke dårlig ut sammenliknet med konkurrerende leverandører!