Skip to main content

Med ❤️ for byen

Korona har snudd opp ned på det meste dette året. Etter en svært krevende vår for næringslivet i byen, har vi nå lagt bak oss en hektisk og gøy sommersesong. Tusenvis av fornøyde tilreisende og ikke minst vi som bor her, har hygget seg i byen vår i sommer.

Nå er høsten og hverdagen her. Vi vet at denne sesongen kommer til å kreve litt ekstra av oss alle. Den nye hverdagen gjør at vi må ta ekstra hensyn og følge nasjonale føringer og smitteverntiltak. Heldigvis er byens butikker, restauranter og opplevelsesbedrifter godt drillet i å tilrettelegge for at du skal ha en tryggest mulig opplevelse når du bruker byen.

I sommer lanserte vi «Byvettreglene» i Kvadraturen. Bytter du ut klemmen på Markens med gode gamle «Javel» og vasker lankene godt, er mye gjort. Blir det mye folk i Markens, tar du turen ut i ei av sidegatene. Byen vår er stor, det er masse flotte byrom å bruke.

Vi ser fram til en fin høst. Samtidig vet vi at det blir annerledes i byen. Selv om vi har hatt en god sommer, er det mange av byens næringsdrivende som går en usikker tid i møte. Der kan du og jeg være med å bidra ved å være ekstra bevisste på å handle lokalt og å bruke byen aktivt. Dersom du har mulighet til det, unn deg å spise ute en gang ekstra i høst. Benytt muligheten til å delta på intimkonsert med det lokale bandet. Gå på teater. Nyt et stykke napoleonskake på konditoriet. Kjøp brød hos bakeren og kjøp den nye dressen hos din lokale faghandler.

Hvis ikke du kan komme til byen, så husk at byen kan komme til deg. Handler du hjemmefra kan du ta bevisste valg om å kjøpe i nettbutikken til den lokale butikken, eller benytte deg av tilbud om hjemkjøring eller avtale henting i butikk.

Takk for at du bruker byen din i høst.

Heidi Sørvig
Leder i Kvadraturforeningen