Skip to main content

Kristiansand er kjent for et fantastisk dyktig parkvesen som gjør Kvadraturen vakker hvert eneste år, men vi har også en flott bukett med blomsterbutikker midt i byen. Byliv har derfor bedt seks av Kvadraturens florister om å velge ut sine vårfavoritter.

Enten du har et bevisst forhold til trender, eller bare svever med, er det umulig å ikke bli påvirket av hva som skjer i motebildet. For enten vi vil det eller ei, trender styrer oss. Og dette gjelder faktisk også blomster og planter. Nordmenn er over middels glad i nordisk minimalisme, og 2017 blir enda et år hvor denne stilen vil prege mange hjem. Enkle, grønne planter, eller søte, avskårne vårblomster – tilsynelatende tilfeldig plassert i en vase, flaske eller høy mugge – er typisk for denne stilen.

GRØNT OG SUNT!

Den grønne plantetrenden fortsetter altså inn i 2017. Vi fyller opp med grønne planter som aldri før, gjerne akkompagnert av unnskyldningen at det skaper så godt inneklima. Hvilket det også gjør, må vite! For med planter på arbeidsplassen er det ikke bare trivselen som øker, men også prestasjonsnivået, viser en studie foretatt ved Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) på Ås.

Blomster blir også kalt «sinnets vitaminer», og uten at Byliv har noen som helst vitenskapelig dekning for dette, kan man da kanskje anta at ansatte i blomsterbutikker er landets friskeste?