Skip to main content

 

Levende, mørkebrune øyne. Stort smil. Ei høyreist, vakker dame som snakker fort og engasjert om stoffer, tilbehør og stil. Selvfølgelig er det Gitte Jakobsen på Bohem!

KJENT I BYEN

Gitte Jakobsen er Bohem, og Bohem er Gitte Jakobsen. Fra hun startet motebutikken med sin søster Gry på 1980-tallet, har den kvikke kristiansandsdama inspirert hundrevis av kvinner til å skaffe seg en kulere stil. – Ja, jeg har truffet utrolig mye folk i løpet av årene! Nå holder vi til i Skippergata 18, som er vår tredje lokasjon i Kvadraturen. I tillegg har vi lansert egen nettbutikk, jenterommet.no. Det er helt vilt å tenke på hvor mye som er skjedd i byen og verden siden Gry og jeg startet Bohem i Henrik Wergelandsgate på åttitallet, konstaterer Gitte.

FØR OG NÅ

Service har hun i blodet. Gitte husker godt at mormoren jobbet på Markens Magasin, i bygget hvor Kristiansands første rulletrapp ble installert i 1967, og hvor Cubus og Kiwi ligger nå. – Markens Magasin er for lengst borte, men også Bohem ble startet før kjedene for alvor inntok byen, i en periode da konkurransebildet var helt annerledes, minnes Gitte. – Tenk, i mange år stengte vi butikken kl. 13.00 på lørdager!

SØKER EKSTRAHJELP

Når det gjelder åpningstider er det ingen tvil om at den engasjerte butikkeieren har merket de siste tiårs endrede konkurransevilkår på kroppen. – Store kjeder styrer på mange måter åpningstidene, og hvis vi som driver nisjebutikker skal henge med, må vi prøve å holde åpent mest mulig når de andre er åpne, sier Gitte og legger til at hun for øyeblikket er ute etter å ansette en ekstrahjelp i butikken. – Vi er to fast ansatte på Bohem, Anja og meg, men vi trenger enda en person på laget. Derfor er vi i disse dager på leting etter det riktige mennesket til jobben, forteller hun og oppfordrer potensielle kandidater til å stikke innom butikken.

RESPEKT FOR JOBBEN

Noen tror kanskje at hvem som helst kan stå bak disken i en klesbutikk, men det gjør ikke Gitte! – For å være en dyktig butikkselger må du vite hva du snakker om. Du må kunne produktene, materialene og merkene du selger. Du må ha et blikk for hva som kler ulike kroppsfasonger  og personligheter. I tillegg bør du være i stand til å lese folk og forstå hva de er ute etter, hva som skal til for at de føler seg bra. Det er faktisk veldig mye psykologi i denne jobben, understreker den erfarne butikkinnehaveren. Gitte legger til at noe av det hun virkelig brenner for er å hjelpe kunder med komplette antrekk som kan kles opp eller ned med enkle grep. – Det er fantastisk gøy å vise folk hvordan tøffe og fine hverdagsklær kan forvandles til et flott festantrekk ved for eksempel å bytte sko, ta på en dressjakke og bruke masse smykker som tilbehør, tipser fashionistaen engasjert.

KREATIV KUNSTNERSJEL

Mange som kjenner til butikken vil nok assosiere både Gitte og Bohem med trendy belter, smykker og armbånd. Men ikke alle vet at den kreative dama designer og produserer accessoirene på egenhånd. – Jeg har drevet med dette i mange, mange år. Det begynte faktisk da jeg lagde noen skikkelig lange skinnsmykker til meg selv i den perioden da det var in med fotside kjoler og litt flagrende gevanter. Flere kunder spurte hvor de kunne få kjøpt slike, og det var da den berømmelige ballen begynte å rulle, husker Gitte. Selv om det egentlig var en tilfeldighet at hun og søsteren Gry i det hele tatt startet klesbutikk, angrer hun ikke. – Kombinasjonen av at jeg er genuint interessert i folk og mote, og samtidig har fått muligheten til å bruke mine kreative evner, har gjort Bohem til en levevei og en karriere jeg aldri ville vært foruten, oppsummerer den sprudlende moteveteranen Gitte Jakobsen.

BOHEMS NETTSIDE FINNER DU HER:

http://www.jenterommet.no