Skip to main content

Hva skjuler seg mellom veggene i nr. 20 og nr. 7?


I et gammelt trehus i Kirkegata ligger interiørforretningen Atelier Ribe – svartmalt fra topp til tå. – Det er faktisk ingen som har sagt noe negativt om det til nå, smiler Richard Ribe når vi spør om den dramatiske fargen på huset. – Vi var forberedt på å forsvare valget, men har utelukkende fått positive tilbakemeldinger!

FOTO OG INTERIØR

Mange har nok sett Richard i Fædrelandsvennens boligsatsing Abito, hvor han er fast bidragsyter. Sammen med fotograf og kone, Camilla, har han siden desember 2015 også drevet interiørbutikken

Atelier Ribe. Her byr de på en velorganisert miks av butikk, fotostudio og interiørdesign. – Da vi fikk muligheten til å starte butikken tenkte vi rett og slett at «nå bare satser vi», forteller Richard. Han, utdannet og erfaren lærer, har alltid vært opptatt av interiør, og det samme har Camilla. Hun, fotograf fra en familie med dype røtter i dansk design, har i høyeste grad fått det inn med morsmelka.

SYMBIOSE

– Det er viktig for oss å være et supplement til andre butikker her i byen, og ikke en kopi. Det skal være noe for alle! proklamerer  Richard. Han synes forretningene i Kvadraturen lever sammen i

en fin symbiose, og at det beste for byen er at alle spiller på lag. – Det er ingen tvil om at en positiv og helhetlig tenkning kommer hele byen til gode, konstaterer den hyggelige butikkeieren.

ENERETT

Når det kommer til å fortelle om utvalget, blir han synlig engasjert. – Vi fører faktisk noen av de største designmerkene i verden! fastslår Richard. Og det har han helt rett i. Wegner-stolene fra danske Carl Hansen & Søn, samt Børge Mogensen-møblene fra Fredericia står høyt på ønskelisten til interiørentusiaster både fjern og nær. – I tillegg har vi en rekke relativt nye merker, med design som blir sett på som kommende klassikere. Et eksempel på dette er Gloria-staken fra svenske Klong, som vi er eneste forhandler av i denne byen. – Vi er også ett av fire utsalgssteder i hele Norge som fører det australske hudpleiemerket Aesop, noe vi er skikkelig stolte over! erklærer Richard. Flere av interiørbutikkene i Kristiansand selger deler av kolleksjonene til det danske designmerket Menu, men hos Camilla og Richard har du muligheten til å kjøpe hele sortimentet. Dette gjelder alt fra større møbler som sofaer til lamper og marmorkuber – det er bare å spørre.

BETONG

Det er kanskje ikke alle som vet at Atelier Ribe også selger andre ting enn interiør. Som eneste butikk i Norge kan de nemlig tilby betongsparkel fra produsenten Kabe. – Det høres kanskje ikke så glamorøst ut, men for en forskjell det gjør! Det kan få en hvilken som helst vegg til å se og føles som betong på 1-2-3, overbeviser Ribe. Ikke særlig dyrt er det heller. Kanskje noe å tenke på til neste oppussingsrunde?

ATELIER RIBE FØRER BLANT ANNET:

&TRADITION / MENU / AESOP / CIRE TRUDON / LALA BERLIN / SKULTUNA / KLONG / FREDERICIA / BANG & OLUFSEN / CARL HANSEN & SØN / STOFF

 

NOMI TREND

Fire kvartaler sørover i samme gate – nærmere bestemt i Kirkegata 7 – finner du Nomi Trend. Den innbydende og trendy klesbutikken feirer i disse dager 2-års jubileum, og innehaver Monica Jensen syns det har vært to spennende år. – Vi merker at Nomi Trend stadig blir mer synlig, og at folk oftere og oftere finner oss via anbefalinger fra andre kunder. Det er utrolig gøy! synes Monica. På samme måte som Atelier Ribe har også Nomi Trend en håndfull med merker de har enerett på i byen. – Det er en god del kunder som oppsøker oss kun på grunn av visse merker som de ikke får kjøpt andre steder i Kristiansand. Vi har blant annet et veldig stort utvalg av det danske merket Munthe, og svenske Hunky Dory samt danske Custommade er vi også alene om, forteller Monica.

NORSKE SKO

Men det er ikke bare dansk design som har fått fotfeste hos Nomi Trend. Norske skomerker har vist seg å spille en stor rolle for butikken. Monica utdyper: – Vi er stolte over å fronte norsk design, og alle kundene ser på dette som et absolutt pluss når de handler hos oss. Våre tre helnorske skomerker selger som bare det! Merkene hun sikter til er M.A.M.B. Oslo, støvlemerket Rainy Days, og elegante Front Society. Sistnevnte har de enerett på i Kristiansand. – Signaturpumpsen fra Front Society har en ekstra fin detalj som gjør at den skiller seg litt fra vanlige pumps, selger Monica med et smil. Og skal vi tro henne, er de visstnok superbehagelige på foten også. Noe for 17. mai, kanskje?

NOMI TREND FØRER BLANT ANNET:

CLUSE KLOKKER / ELLE & IL / NATURA CASHMERE / M.A.M.B. OSLO / FRONT SOCIETY / MUNTHE / CUSTOMMADE / STELLA NOVA / GESTUZ / HUNKY DORY / BASIC APPAREL