Skip to main content

VELKOMNE

– Det er flere småbarnsforeldre som jobber her og mange av dem har vært i barselpermisjon og kjent på et ønske om å møte flere «trillende», forteller Camilla. Mange kafeer og spisesteder i byen har begrenset plass, og er derfor ikke egnet til å ta i mot større grupper småbarnsforeldre. Hun fortsetter: – Vi ønsket å vise småbarnsforeldre at de er velkomne til byen og til oss på Slottet. Vi har både plass, stort amme- og stellerom, enkel parkering og butikker som passer målgruppen, smiler den engasjerte senterlederen.

TUMLEPLASS

Smilet ligger alltid på lur når hun forteller om gleden ved å arrangere småbarnstreff på Slottet. – Vi ønsket å lage et tilbud hvor også babyene ble ivaretatt. Derfor legger vi ut både matter og leker på gulvet, slik at barna kommer seg ut av vognene og får muligheten til å sprelle litt, humrer Camilla og fortsetter. – Som mor til en tenåring, synes jeg det er fantastisk å være omkranset av en hel skokk av babyer, i alle fall for en times tid smiler hun lurt.

SUKSESS

Småbarnstreffene er en stor suksess. Senterlederen forteller villig: – Vi har holdt på i et helt år nå, med ukentlige treff. Det er så gøy! Arrangementene er gode samtalestartere, så man trenger ikke kjenne noen av de andre voksne fra før. Tirsdagene fylles med innhold som passer de fleste småbarnsforeldre med foredragsholdere fra forskjellige bedrifter. Mor og barn yoga, quiz, foredrag om sikkerhet i bil, solbeskyttelse for barn, gode barnebøker og informasjon om babysvømming med Aquarama, er bare noen av temaene som har vært oppe. – Vi forsøker å samarbeide med byen, slik at vi fremmer tilbudene som finnes for småbarnsforeldre. Vi blir støtt og stadig kontaktet av firmaer som ønsker å holde innlegg på treffene – det synes vi er svært hyggelig, smiler Strønstad.

LUNSJ OG TILBUD

Torgrim Hansen har et fast lunsjtilbud og gratis smoothies til babyene, og barneutstyrsbutikken Babycare stiller med gode priser og premier for anledningen. – Neste arrangement er 4. april kl. 11.00, opplyser senterlederen. Vi har opprettet en facebookgruppe hvor alle som er interesserte kan bli medlemmer og få oppdateringer på hva som skjer , så det er bare å gå inn her og se, oppfordrer senterlederen. Når Byliv spør om butikkene merker omsetningsøkning i forbindelse med treffene, meddeler Strønstad velvillig: – Det er svært gøy å se at disse tirsdagene trekker så mange småbarnsforeldre, ja, vognene står regelrett i kø! Flere handler både hos Babycare, H&M’s barneavdeling, samt hos bakeriet. Vi tilegner oss en positiv målgruppe som vi ønsker å etablere et godt forhold til og beholde i lang, lang tid. Handelen kommer med trivsel, avslutter Camilla Strønstad, senterleder på Slottet Shopping.

For flere arrangementer – følg med på Slottets Facebook-side