Skip to main content

Tar du en tur ut på gata og spør forbipasserende hva de forbinder med førjulstiden, får du forskjellige svar. Noen elsker den, andre syns det er mye stress og mas. For mange er det tid med familie og venner, for andre er det en tid preget av ensomhet og utenforskap.

GI EN LITEN OPPMERKSOMHET

Denne jula må vi alle ta ekstra hensyn når det gjelder hvordan vi omgås. Det kan bidra til at kanskje enda flere vil kjenne på ensomhet. Vår utfordring til deg er å gi en oppmerksomhet i førjulstiden til noen du vet trenger det.

I tiden før jul er det mye som skjer i Kvadraturen. Dette er en fin anledning til å gi en oppmerksomhet i form av en felles opplevelse som å gå på julekonsert, ta en kopp kaffe sammen – eller oppleve Julebyens julepyntede gater og vinduer, ta en snurr på isbanen eller spise en kakemann mens man sitter på en benk i parken.

MANGE HØYDEPUNKTER

Som barn var et av høydepunktene før jul den årlige juleforestillingen på teateret. I år skal jeg skru tiden tilbake for å se Kildens oppsetning av Charles Dickens’ En Julefortelling. Ekstra gøy er det at forestillingen er regidebuten til Henrik Rafaelsen, som startet sin skuespillerkarriere i ungdommen nettopp her i Kristiansand. I år kan du få overraskende «oppmerksomheter» når du besøker Julebyen. Plutselig kan du bli møtt av et kor når du runder hjørnet i Markens, eller oppleve en mini-konsert når du skal inn i bokhandelen. I butikkvinduet kan du bli vitne til en liten teaterforestilling – og kanskje byr det å parkere bilen i parkeringshuset på noe helt annet enn det du hadde tenkt deg? I samarbeid med Cultiva har vi invitert kunst- og kulturnæringen til å gi deg opplevelser i Julebyen. Når, hvor og hva vil variere. Følg med på «Hva skjer i Kristiansand» på Facebook fremover, her får du smakebiter av opplevelsene i Julebyen rett hjem i stua.

EN BY I UTVIKLING

I denne utgaven av Byliv kan du lese om Byhaven, det spennende utbyggingsprosjektet i Kvadraturen. Midt i Markens møter du Berges Bokhandel som feirer hele 160 år i Markens. Butikken er i seg selv en institusjon med sin vakre fasade og rikholdige historie. Camillas Blomsterbutikk i Henrik Wergelands gate er en annen jubilant vi er innom. 1. desember er det 20 år siden Camilla startet for seg selv, noe som markeres med nye planer og visjoner. Vi blir også nærmere kjent med Anne på Olivers & Co i Skippergata. Anne lever ut sin lidenskap for verdens beste olivenoljer, god mat og gode kundeopplevelser. Strikkedilla og interessen for håndarbeid og hobbyaktiviteter blomstrer som aldri før. Karmin, Stoffdronning og Hobbyhimmelen er tre spesialbutikker som er «himmelen» for deg som liker å lage ting.

MED HJERTE FOR BYEN

Det at du velger å handle lokalt og bruke byen din betyr mye i disse tider. Til gjengjeld skal vi bidra med gode førjulsopplevelser og julestemning i byen. Dersom vi alle viser omsorg gjennom å ta hensyn og følge smittevernreglene, blir dette nok en hyggelig førjulstid i Julebyen.

Julehilsen fra
Heidi Sørvig
Leder Kvadraturforeningen

ÅPNINGSTIDER I DESEMBER:

14.–23. DESEMBER – man–fre til kl. 20.00 | lørdag til kl. 18.00

SØNDAGSÅPENT – 13. des kl. 14.00–18.00 | 20. des kl. 14.00–18.00

LANGÅPENT – 17. des til kl. 22.00

JULAFTEN – 24. des kl. 09.00–13.00