Skip to main content

Hun har kledd opp hundrevis av damer i byen. Etter noen års pause er Hege Stoltenberg tilbake i klesbransjen.   

– Dette er blitt det nye hjemmet mitt, sier Hege Stoltenberg og ler.    Hun viser vei inn i den nye Haust-butikken i Skippergata. Med 230 kvadratmeter boltreplass ligger alt til rette for en komplett shoppingopplevelse.

   – Hos oss kan kundene slappe av og kose seg i oversiktlige lokaler. Vi har også kaffe, småkaker og snacks til de som måtte trenge det imellom slagene, sier Hege Stoltenberg

 

En ringrev i klesbransjen

Stoltenberg er definitivt ikke ny i klesbransjen i Kristiansand. I over 17 år har hun kledd opp damene i byen. Først hos Galleri Albert, og senere hos Lady Rose. 

   – Det er butikkdrift som er min greie. Jeg elsker det, og føler virkelig jeg har kommet «hjem» igjen nå, sier hun.

   Det er ni år siden sist hun har drevet butikk i byen.  I mellomtiden har hun jobbet med markedsføring for blant annet Sørlandssenteret og XR kommunikasjon. Men nå er 52-åringen klar for å kle opp byens damer igjen. 

   – Det å drive butikk har faktisk vært et savn i alle disse årene jeg har vært borte fra butikkbransjen, sier Stoltenberg.

 

Klar for kleskamp

Det er ekteparet Kristoffer og Janne Haust som eier butikkjeden Haust Collection. Fra før av eier de fire butikker i Norge med samme navn: I Grimstad, Stavanger, Drammen og Bergen.

   I starten av oktober åpnet de dørene til Haustbutikken i Skippergata i Kristiansand som skal drives av Hege Stoltenberg.

   Stoltenberg er klar på at de det vil bli god konkurranse i Kvadraturen, fra både nisjebutikkene i Skippergata og lignende kvalitetsbutikker. Men hun er klar til å ta opp kampen, og tenker det er sunt for byen at det etableres nye butikker.

 

Tiden var inne

Haust er ikke noe nytt merke for Hege Stoltenberg. Eierne av kjeden ble hun kjent med allerede i 1994. Og da hun drev nisjebutikken
Lady Rose for noen år siden hadde hun merket i butikken sin. 

   – Jeg hadde faktisk en shop-in shop i butikken, så det er et merke jeg kjenner godt til, sier hun.

   Da Kristoffer Haust tok kontakt med henne på sensommeren i år og lanserte planene de hadde for en butikk i Kristiansand, trengte hun ikke lang betenkningstid før hun takket ja til å drive butikken i Kristiansand.

   – Haust har klart å etablere seg i markedet med teft for hva som rører seg i motebildet og god kvalitet til hyggelige priser. Det er et solid merke som vært på markedet i over 20 år, sier hun.

   Det var likevel tanken på å komme tilbake til Kvadraturen, kundene og butikkdrift som lokket aller mest.

   – Selv om jeg har trivdes godt i alle mine jobber, så har jeg alltid tenkt at jeg skal drive butikk igjen. Og nå var tiden inne, sier hun.

 

En pangstart

Stoltenberg har fått med seg Thea Rudi som assisterende butikksjef, i tillegg til flere ekstrahjelper.

   – Vi er totalt seks ansatte i butikken som skal sørge for å kle opp damene i byen, sier hun.

   I tillegg til å drive butikken i Skippergata er Hege også ansvarlig innkjøper av eksterne varer til butikkene i Kristiansand, Grimstad og Stavanger.

   Allerede etter få uker kan Hege og jentene glede seg over at kunder i alle aldre har strømmet til butikken. 

   – Vi har hatt en veldig bra start. Det er nesten så vi må klype oss litt i armen, sier hun og ler. 

   Konseptet til Haust er klær for kvinner fra 25 og opp, men både yngre og eldre har funnet veien til butikken.

   – Mange kjenner merket fra før, og mange har kommet innom fordi de har blitt anbefalt butikken, og det er noe vi setter utrolig pris på, smiler Hege.

   Hun forteller om kunder som tar med venninner innom, og de aller fleste blir overrasket over hvor gunstige prisene er. De går ofte ut med flere poser. 

   – Det er ingenting som er gøyere enn å hjelpe en kunde med et fullt antrekk. Eller enda bedre, å få være med bygge ny garderobe, forteller Hege ivrig. 

   – Det å ta vare på kundene er vår suksessoppskrift. Vi skal jobbe hver dag for at alle skal få en positiv opplevelse.

 

– Vi skal hjelpe mannfolka 

Når det nå nærmer seg jul og folk skal handle julegaver oppfordrer Hege og jentene på det sterkeste til å legge julegavehandelen til byen. 

   Også kjærester og menn som er på jakt etter noe til sin kjære lover Hege og Thea å ta ekstra godt vare på.

   – Absolutt. Vi skal selvsagt hjelpe med å finne den perfekte gaven enten det er jul, bursdag, eller at de bare vil overraske med en liten ting i hverdagen, sier Thea Rudi.

   Hege Stoltenberg nikker samtykkende.

   – Vi tenker litt sånn at hvis ikke du er glad når du kommer inn i butikken, så skal du i alle fall være happy når du går ut.