Skip to main content

Ville du tenkt at veien fra fengselsbetjent til eier av skobutikk er lang, kanskje nærmest umulig?

Tro om igjen. I en lekker skobutikk i Henrik Wergelandsgate, møter Torunn Kristoffersen oss som et sprell levende bevis.
– Jeg var kommet til et punkt i livet hvor jeg kjente på trangen til å gjøre noe nytt. Jeg har alltid gått med skodrømmer i magen, og plutselig en dag sto det en liten annonse i avisen med billett merket «skobutikk til salgs», forteller hun. Hun skrev tilbake: «Hei jeg heter Torunn og er meget interessert. Null erfaring». Den karismatiske kvinnen ler. Om hun ikke hadde direkte erfaring, hadde hun til gjengjeld en glødende lidenskap for sko. Hun forteller om sko som tar plass i hjertet. Hun løfter og viser frem høye hæler med kjærlig hånd. Noen sko treffer henne i magen. Men på en god måte.

PROBLEMLØSER
Og sko som gir slike følelser, de havner i hyllene til Centrum Sko & Klær. Her er behagelige stiletter, iøynefallende flats, delikate farger og deilige materialer – i hele skalaen fra trendy til klassisk. Nesten halvparten av butikken er klær, vesker, hatter og skjerf. Her risikerer man altså å begå hele antrekk. Men det er noe spesielt med sko, skal vi tro den drevne selgeren: – Å kjøpe et par sko er ikke bare en nøytral handling hvor man kjøper en gjenstand. Hvis man har en drittdag, kan et par nye sko gi deg trøsten du trenger. Har du det bra, gjør nye sko den bare enda bedre. Sko er gode problemløsere, du skulle bare visst! Og i motsetning til klesplagg kan man gå opp i vekt og fortsatt passe inn i sko, blunker skodronningen.

EKSTRASERVICE
Torunn vet å skjemme bort kundene sine. Spesialbehandling er egentlig ikke så veldig spesielt i denne butikken, det er noe som følger med på kjøpet.
– Jeg har en kunde som må ha Pepsi Max mens hun shopper, så jeg har alltid en flaske stående i kjøleskapet, ler hun. Hun holder også blant annet shoppingfrokoster med skodemonstrasjoner og ferske rundstykker, eller lukkede venninnekvelder med shopping, skravling og godteri i glasset etter stengetid.
I det koselige lokalet byr Torunn på seg selv til kundene – og får til gjengjeld et innblikk i mange kvinners liv. Hun er opptatt av atmosfære, ærlighet («Jeg sier ikke at du er fin i en bukse hvis du ikke er det!») og produktkompetanse. Og hun understreker de som bare vil komme inn og kikke er hjertelig velkommen. Hun liker ikke kjøpepress.
– Men å møte mennesker, det elsker jeg! Det er jammen åpenbart at den menneskekjære, blide, og drømmesøkende dama har havnet på riktig (sko)hylle.

 

BUTIKK: CENTRUM SKO & KLÆR
VARER: KLÆR, SKO, VESKER, TILBEHØR DAME.
INNEHAVER: TORUNN KRISTOFFERSEN
ADRESSE: HENRIK WERGELANDS GATE 4
MERKER: HÖGL, KENDALL & KYLIE, TOMMY HILFIGER, BLUE ON BLUE, DEBBIE, GABOR, FONNESBERG,
LBDK, ARA, DKNY, RIEKER, GUSTAV-DENMARK, CLOSE TO MY HEART, LIU-JO, MØLLER PELS, FLORENCE