Skip to main content

På Torvet Bistro er det duket for franske retter,
norske råvarer og store smaksopplevelser.

 

Fransk kokkekunst er elsket av en hel verden, og ble i 2010 satt på verdensarvlisten til UNESCO. Snart kan du nyte franske retter som løksuppe, croissanter, kjøttgryter og pommes frites med trøffelolje i hjertet av Kristiansand. – Vi vil skape storbyfølelse midt på Torvet. Det blir en folkelig fransk bistro anno 2018, sier Solveig Svahnstrøm. Hun er en av to kjøkkensjefer på Torvet Bistro som åpner i mai, samtidig med Thon Hotel Parken i Kirkegata. Den andre kjøkkensjefen er Harald Rolla Olsen, han kommer fra stillingen som soussjef på Sjøhuset. Bistroen eies av Thon Hotel Parken, Sjøhuset og Bønder i Byen, men vil framstå som et eget konsept. Spisestedet ligger i første etasje med store glassflater vendt mot Domkirken, Torvet og Wergelandsparken. Det blir sitteplasser til 180 gjester, vinkjeller, selskapslokaler og uteservering mot Domkirkeplassen. – Vi satser på franske vibber i Kristiansand, fritt for måker og båter!, sier Solveig og smiler. Hun har vært kokk på Bønder i Byen de siste fire årene, og ser fram til å drive bistroen sammen med et dyktig team. – Dette blir et sted for alle som setter pris på mat og drikke av god kvalitet.

SOLVEIG SVAHNSTRØM ER EN AV TO KJØKKENSJEFER PÅ DEN NYE BISTROEN. HUN SER FRAM TIL Å TILBEREDE FRANSKE DELIKATESSER MIDT PÅ TORVET.

FRANSK TRADISJONSMAT AV NORSKE RÅVARER
I likhet med Bønder i byen, satser Torvet Bistro på norske råvarer fra lokale produsenter. Alle rettene er franske, med franske tilberedningsmåter. Kjøkkensjefen røper gjerne litt fra menyen. – Det blir langtidskokte gryter med gode smaker, bouillabaisse (fransk fiskesuppe), quiche, surdeigsbaguetter og croissanter med ost og skinke eller fiskefarse. Og selvfølgelig østers, sier Svahnstrøm. På vinkartet står utelukkende franske viner – og champagne. – Vi skal ha solid kompetanse på vin. Det er bare å komme for å ta seg et glass, uten å bestille middag. Vi har også en rikholdig vin- og champagnekjeller der det etter hvert blir mulighet for vinsmaking, forteller hun.

 


BLOMSTRENDE OVERRASKELSER
Ingen annen matkultur har påvirket det norske restaurantlivet som det franske kjøkkenet. Selv om menyen på Torvet Bistro består av franske klassikere, vil det også være rom for store smaksoverraskelser. – Franskmennene har lange tradisjoner for bruke appelsinblomster, roseblader og lavendel i matlagingen. Se for deg en deilig lavendeliskrem med jordbærsaus, sier Svahnstrøm. Kjøkkensjefen har 17 år som kokk i Oslo bak seg, blant annet som dessertkokk på Bagatelle. Hun har derfor store ambisjoner for dessertmenyen også. – Det blir skjell med sjokolademousse eller ostemousse, frukt-terte, og makroner, sier hun. Bistroen vil ha åpent fra tidlig morgen til sent på kveld. – Her er det mulighet for å starte dagen med en fersk croissant og god kaffe fra Sørlandets kaffebrenneri, fortsette med god suppe til lunsj og avslutte med en god middag til lyden av domkirkeklokkene, sier kjøkkensjefen.
Hun smiler bredt. – Vi gleder oss!

(Torvet Bistro åpnet i mai 2018.)