Skip to main content

Sykling er en miljøvennlig transportmåte som gir deg frisk luft og mosjon på kjøpet.
I Kvadraturen sørger Sykkelguttane,
G. Nordby og Intersport for alt du trenger til en ny sykkelsesong.

Du trenger verken fancy utstyr eller være en spreking fra før for å dra nytte av de helsefordelene som sykling gir.
HELSE I HVERT TRÅKK
Når du sykler, forbrenner du ca. 300 kalorier i timen. Sykling er skånsomt for leddene, styrker musklene og bedrer kondisjonen. En stor, britisk undersøkelse (gjengitt på nhi.no, 29.03.2016) viste at menn i alderen 40 til 69 år som syklet til jobb i snitt veide fem kilo mindre enn menn i samme aldersgruppe som kjørte bil.

EN FRISK START PÅ ARBEIDSDAGEN
Sykling har altså åpenbare helsegevinster, og ekstra lurt er det å sykle til og fra jobb. Undersøkelser viser at voksne som sykler (eller går) til jobb har betydelig lavere fettprosent og kroppsmasseindeks (BMI) sammenlignet med dem som bruker bilen til jobb. I tillegg slår du sammen transport og mosjon, og sparer tid du ellers ville ha brukt langs landeveien eller på tredemølla senere på dagen. Sykling er selvsagt også bra for miljøet, noe som for mange er en motivasjonsfaktor i seg selv.

EL-SYKKEL I SKUDDET
Sykkelguttane i Gyldenløves gate, rett ved biblioteket, startet i august 2017. De forteller at el-sykler selger som aldri før: – Vi selger cirka 50/50 el- og vanlig tråsykler, sier Børge Hoem, som eier og driver forretningen sammen med Sali Rama. – Det er mange som finner ut at el-sykkel kan være et godt alternativ til innkjøp av bil nr. 2. Vi selger for eksempel mange el-sykler til barnefamilier, som i tillegg kjøper en vogn for å frakte barna til og fra barnehage, skole og andre aktiviteter, framholder den blide sykkelentusiasten.

SATSER PÅ SERVICE
Hoem forteller at Sykkelguttane ønsker å ta opp konkurransen med de store kjedene på Sørlandssenteret gjennom å satse på unik, god service. Og på dette området har han ordene i behold: Hos Sykkelguttane kan du for kun 299 kroner få full service på sykkelen, ferdig levert neste dag. Dersom du ikke kan vente, kan du betale kr 699 og få sykkelen tilbake på timen. – God, hyggelig service blir stadig viktigere i våre dager, og vi gjør vårt ytterste for å møte kundenes forventninger, sier han. Også hos Intersport i Skippergata og G. Nordby i Henrik Wergelands gate går salget av el-sykler unna. Det gjør også terrengsykler, med og uten elektrisitet, som er en trend stadig flere hiver seg på. Fikse sykkelen? Kjøpe ny? El-sykkel, hybrid-, terreng- eller bysykkel? Valgene er mange, og hos sykkelforhandlerne i Kvadraturen får du råd og hjelp til å komme deg opp på sykkelsetet.

 

Kjekt å ha!

 

1. ABUS, SYKKELLÅS MED KODE – G. NORDBY / 499.- 2. PEARL IZUMI, SYKKELHANSKER – SYKKELGUTTANE / 449.- 3. THULE, SYKKELSTATIV TIL BILTAK – CLAS OHLSON / 1198.- 4. ZEFAL, SYKKELSPEIL – SYKKELGUTTANE / 499.- 5. EKSTRA REFLEKSER, PAKKE – CLAS OHLSON / 99.- 6. ASAKLITT, UNIVERSELL KJEDEKUTTER – CLAS OHLSON / 169.- 7. ORTLIEB, VANNTETT SYKKELVESKE – SYKKELGUTTANE / 1900.- 8. ASAKLITT, SYKKELKROK – CLAS OHLSON / 79.- 9. FOCUS, EL-SYKKEL – G. NORDBY / 38 900.- 10. PROVIZ, REFLEKSJAKKE – G. NORDBY / 1499.- 11. PROVIZ, SKOTREKK MED REFLEKS – G. NORDBY / 449.- 12. LEGGVARMERE – INTERSPORT / 399.-