Skip to main content

T. Lynn har utvidet og flyttet til nye lokaler i Dronningens gate. Her ønsker daglig leder Tove Lynn Johannessen Flaat og butikksjef Else Haaversen å gi kundene følelsen av å være på shopping i utlandet.

 

– Mange reiser til utlandet for å shoppe, og vi ville gjøre vårt for å tilby kundene den samme opplevelsen her i byen, sier daglig leder Tove Lynn Johannessen Flaat. Hun ønsker velkommen til store, luftige og supermoderne lokaler. Veggene er lyserosa, kassadisken er av grønn marmor og midt i butikken troner en stor rødvinsfarget fløyelssofa. – Den er veldig populær blant mennene! sier Tove og ler.
Butikken åpnet i de nye lokalene i vår, etter 16 års fartstid litt lenger ned i gata. T. Lynn satser fortsatt på sporty og elegante kvalitetsklær til hverdagskvinnen. Fra en 55 kvadratmeter liten butikk har de nå over 200 kvadratmeter med boltreplass. Her ligger alt til rette for en komplett shoppingopplevelse.
– Her kan kundene slappe av og kose seg i oversiktlige lokaler. Vi har også kaffe, småkaker og aviser til de som måtte trenge det imellom slagene, sier Else Haaversen. Hun ble ansatt som butikksjef i høst etter lang fartstid i bransjen. – Nå har vi også plass til flere merker, som Busnel, Boss, Cathrine Hammel, Dagmar, Decadent, Julie Sandlau og Louise Kragh. Det er veldig stas, sier hun.

 

Oppvokst i klesbransjen
Tove Lynn Johannessen Flaat har jobbet i klesbransjensiden 1979, og startet T. Lynn i 2002. Som datter av Karsten Johannesen, som drev klesbutikkene No 19, Penny Lane og Karsten Johannesen, ble hun tidlig krøket. – Det var mange fordeler med det. Han tok alle mine feilinnkjøp på sin kappe, forteller Tove. Som da hun som 16-åring var på innkjøp på Grand Hotel og feilberegnet litt. – Jeg trodde det var en poloskjorte i hver pakke, og så var det fem. Vi hadde poloskjorter i mange år etter det! ler hun.
Som ungdom besøkte hun og faren Levisfabrikken i San Francisco, og No19 ble den første butikken i Kristiansand som førte Levisbukser. – Jeg har hatt en forkjærlighet for bukser siden, og godt bukseutvalg er en grunnpilar i T-Lynn, sier Tove. Men mest av alt er det menneskene som er med på å gjøre butikken til det den er.
Datteren Tini Flaat Mykland gjør innkjøp og var koordinator for nyåpningen. Møyfrid Kleveland er butikkens ansatte, og kjenner kundene, varene og bransjen godt. – Sammen utfyller vi hverandre, og utgjør et sterkt #teamtlynn!, sier Tove.

Service og tilstedeværelse
Det er ikke tilfeldig at slagordet ta vare på øyeblikket har fått plass på den ene veggen i den veldrevne nisjebutikken.– Vi legger vekt personlig kundeservice, der vi har god tid til hver enkelt, sier Tove. Hun har blitt godt kjent med mange trofaste kunder gjennom årenes løp. Butikken sender varer, og leverer noen ganger personlig. Kunden har også fordelen av å kunne kjøpe klær på krita og betale når de får lønn. – Vi har en egen kritebok, eller vent — nå har vi fått den på data, sier Tove. Else har nemlig hatt ansvar for oppgradering av kassasystemet, og ga Tove klar beskjed om at den fysiske kriteboka ville utgå. – Min første reaksjon var: Da får jo ikke folk handlet! sier Tove lattermildt. Men det gjør de, både på vanlig vis – og på krita. – Noen fordeler må jo kundene ha! Fordeler de neppe får i utlandet, sier Else med et smil.