Skip to main content

REDAKSJONELL ANNONSE for SØRLANDETS KUNSTMUSEUM

Verksteder, kunsthistorie for nybegynnere, langåpne onsdagskvelder, tegnekurs og omvisninger for store og små. Tilbudene hagler på Sørlandets Kunstmuseum!

Nå braker det løs, forteller en begeistret Kristine Kolloen Nilsen, formidlingsleder på Sørlandets Kunstmuseum. Museet har nå mange spennende opplegg tilpasset folk flest helt frem til jul, er budskapet hennes. – Er du i foreldrepermisjon, for eksempel? Ta med babyen til utstillingene våre, oppfordrer hun. – En av høstens store nyheter for nybakte foreldre er nemlig babyomvisning. Vi inviterer også til barnevogntrilling i Kvadraturen, der vi kikker på byens mange spennende utsmykninger, fortsetter hun. Hun har mer: – I løpet av tre dager i oktober gir vi innføring i moderne kunsthistorie for nybegynnere. Det skjer i omgivelser som er tilpasset for lek, babystell og mating. Inspirasjon og omsorg på samme brett, med andre ord!

HANDLENETT OG ANIMASJON
For litt større barn inviterer museet til familieverksted hver lørdag og søndag. Og i høstferien, den første uken i oktober, er det verksted hver dag fra mandag til og med søndag. – Her kan du lage veske eller en gym-bag med egen dekor. Du kan tegne, male og trykke, og du får veiledning av lokale kunstnere og pedagoger, sier Kolloen Nilsen. Senere i den samme måneden blir det kreativ workshop for ungdommer mellom 12 og 17. Den tyskfødte multikunstneren Britta Lya Damian gir innføring i fototeknikk og animasjon over tre kvelder, med hovedvekt på såkalt stop-motionteknikk, der bevegelsene forandrer seg gradvis fra ett bilde til det neste. – Denne workshopen er begrenset til femten deltakere, presiserer formidlingslederen, – så det er lurt å melde seg på raskt! Det hele avsluttes med en liten filmvisningsfest, og vi er virkelig spent på resultatene.

TEGNEKURS FOR VOKSNE
Hun er like spent på hva det kommer ut av tegnekurset med Tor Jarle Wergeland fra Universitetet i Agder. Wergeland tar utgangspunkt i utstillingen Between the Trees, der treets plass i kunsten belyses med verk av 16 nordiske etterkrigskunstnere. – Deltakerne tar blyanten fatt og fordyper seg i treets form, struktur og tekstur. Det handler ikke bare om å gjengi trær i naturalistisk stil, men også om å finne frem til sitt eget uttrykk, forklarer Kolloen Nilsen, og understreker at det ikke kreves forkunnskap eller eget utstyr. Kurset har plass til ti deltakere, og går over to kvelder i oktober.

KREATIVE SENIORER
– Våre omvisninger for kunstinteresserte seniorer fortsetter, lover formidlingslederen. – I høst har vi tre av dem, og de finner sted på torsdager klokken tolv. Vi har forresten enda mer å by på for seniorer, nemlig et kreativt verksted i desember. Og på nyåret utvider vi tilbudet med et eget seniorkurs om moderne kunst.

LANGÅPNE ONSDAGSKVELDER
Mirjam Nytun er arrangementsansvarlig på museet. Hun er glad og stolt over suksessen med langåpne onsdagskvelder, og er nå i full gang med høstens arrangementer. – I vår hadde vi mange fine foredrag og konserter, og de trakk mye folk, sier Nytun. – I høst blir det minst like bra tilbud, eller enda bedre! Museet og museumskafeen holder åpent til klokken 22 hver onsdag. Vi har tatt hensyn til at det først og fremst er på kveldstid mange har tid til kulturelle opplevelser. På de langåpne onsdagskveldene kan du besøke alle utstillingene våre før og etter arrangementene, som starter klokken 19.

JUL PÅ MUSEET
– En ting til, sier Nytun etter å ha tenkt seg om. – Når det nærmer seg jul, lager vi både Halloween-arrangement og juleverksteder. Og så, for første gang, etter ti år på Christiansholm festning, inntar designernes julemarked våre lokaler i desember. Alle disse tilbudene er bare starten på museets utvidede kontaktflate mot omverden. Hun tenker seg om enda en gang. – Det er bare fantasien som setter grenser, sies det. Hos oss er det motsatt. Hos oss skal kunsten, fantasien og kreativiteten åpne grensene!