Skip to main content
Kirsti og Lars er tredje generasjons bokhandlere i en av Kvadraturens eldste butikker, og gir gjerne spill og boktips til høstlige innekvelder.

Bylivs utsendte blir vennlig geleidet opp knirkete trapper til pauserommet på loftet hos Berge Libris i Markensgate 21. Det sjarmerende bygget fra 1700-tallet har huset bokhandlere siden 1860, og Lars er tredje generasjon Myrvold bak roret. – Bestemor, Esther Myrvold, overtok butikken fra Christian Rasmussen Berge. Bestefar jobbet også her, og det samme gjorde begge foreldrene mine, forteller Lars Myrvold, daglig leder anno 2018. Lars, søsteren Kirsti og kona til fetteren deres, Kristen Martinsen, representerer familien i den daglige driften. Fjerde generasjon Myrvold er også på vei inn, for barna til Lars har sommer- og ekstrajobber i butikken.

STORE PÅ BRETTSPILL
For å møte tøff konkurranse fra andre butikker og digitaliserte bok- og spillprodukter, vil Lars at Berge Libris skal fremstå som en bokhandel med det lille ekstra. – Selv om vi er del av en kjede, er vi likevel lokalt eid, og kan i stor grad styre hva vi tar inn og hva vi vil satse på. Dessuten er vi opptatt av service, og liker veldig godt at kundene spør oss hvis de trenger hjelp eller lurer på noe, understreker han. Et viktig satsingsområde for den tradisjonsrike forretningen er brettspill. – Vi er stolte over å ha en av landets beste brettspillavdelinger i kjelleren. Utvalget er virkelig bra, og det er ekstra gøy at vi gjennom nettbutikken har fått hele landet som nedslagsfelt, sier den daglige lederen. Kirsti, med etternavn Myrvold Høland, er styreleder og ansvarlig for alt som har med bøker å gjøre. Hun satt lenge i den landsdekkende Libris-kjedens bokråd, og Bylivs reporter får knapt stilt spørsmålet om hva hun anbefaler denne bokhøsten før tipsene kommer på rekke og rad; presentert med innsikt og smittende engasjement. – Det er så vanvittig mye jeg kunne nevnt, men skal prøve å begrense meg til de utgivelsene som det har vært knyttet mest forventninger til i media, sier Kirsti. Se hennes anbefalinger på s. 20 og 21. Hun legger til at alle som foretrekker smalere litteratur gjerne kan stikke innom og slå av en prat, for det finnes mange flotte bøker som aldri blir bestselgere. – Utover høsten kommer det også mange biografier, blant andre fra Gunhild Stordalen, Petter Northug, Oddvar Brå, Sylvi Listhaug, Åge Hareide, Camilla Pihl, Frank Aarebrot og ikke minst Michelle Obama, avslutter Kirsti Myrvold Høland.

Sjekk Lars og Kirstis bok- og spilltips under.
Berge Libris finner du på instagram her @bergelibris  o
g på facebook her facebook/bergelibris