Skip to main content

REDAKSJONELL ANNONSE for SØRLANDETS KUNSTMUSEUM

Kunst og kultur beriker livet. Et godt julegavetips er medlemskap i Sørlandets Kunstmuseum.
Dette gir mottakeren fri tilgang til alle opplevelsene som museet byr på i 2019, og vil være en populær gave
til venner og familie.

Medlemmer i Sørlandets Kunstmuseum kan velge fritt blant en rekke store opplevelser gjennom hele året. De har fri entré til alle utstillinger, omvisninger og onsdagskvelder, blir invitert til åpninger og egne medlemsarrangementer og får gode rabatter på bøker og gaver i museumsbutikken og alle typer kaffe i museumskafeen. Som medlem er du også med på å støtte arbeidet med å ta vare på våre felleseide samlinger, og man blir med på den spennende reisen frem til Kunstsiloen står ferdig i 2021.

MEDLEMSKAP FOR ALLE
I 2019 tilbyr museet fem ulike typer medlemskap som passer som julegave til voksne, par, unge og barn – og barnebarn, for den saks skyld. Sammen med medlemskortet får medlemmene også tre gjestebilletter de kan gi til venner de vil ta med på museet. Som ekstra gulrot gir museet ekstra fordeler til de som melder seg inn for 2019 allerede nå. Da får du gyldig medlemskap for resten av 2018, og ved innmelding innen 16. desember får du også en flott bok om Jakob Weidemann til en verdi av 399 kroner.

ET HUS FULLT AV OPPLEVELSER
Sørlandets Kunstmuseum har mye å by på hele året. Som om det ikke var nok med ni forskjellige utstillinger gjennom 2019, arrangerer museet også en rekke foredrag, kunstnersamtaler, konserter, verksteder og kurs. Med spesielle tilbud til både nybakte foreldre og seniorer, har alle aldersgrupper mange muligheter til spennende kulturopplevelser.

FOLKEKJÆRE WEIDEMANN
Vinterens største og mest omfattende utstilling handler om Jakob Weidemann, en av de virkelig store mesterne i norsk kunsthistorie. Her vises først og fremst kunstverk fra 1940- og 50-tallet. I denne perioden var Weidemann sentral for hvordan abstrakt billedkunst utviklet seg i Norge, og han klarte å knytte det nye, abstrakte sammen med den urnorske naturen på en måte folk flest kunne forstå. Ingen bør gå glipp av utstillingen, som åpnet
17. november og vises frem til 24. mars 2019.

TEGNING OG TEKSTIL I VINTER
12. januar åpner en utstilling med tegninger av bl.a. Håkon Gullvåg, Bjarne Melgaard, Mette Stausland, Leonard Rickhard og Jan Groth – alle hentet fra museets egne samlinger. Her kan du oppleve alt fra abstrakte verk til svært detaljerte nærstudier med både private og utfordrende uttrykk. Når publikum 2. februar slippes inn i museets store sal i første etasje, får de oppleve hva kristiansandsbaserte Ann Cathrin November Høibo har gjort etter å ha hatt fri tilgang til å fylle rommet med nye tekstilarbeider i spennende kombinasjon med andre gjenstander og materialer.

LANGÅPNE ONSDAGSKVELDER
Sørlandets Kunstmuseum startet med langåpent til kl. 22 hver onsdag i 2018, og fylte dem med populære foredrag, konserter, performancer, debatter og mye mer. Onsdagskveldene ble tatt godt i mot og må vel sies å ha vært en suksess så langt! I 2019 blir programmet enda bedre. Museet frister blant annet med ArtTalks med kunstnere som Camilla Prytz og Morten Krogvold, flere foredrag om Tangen-samlingen av kunsthistoriker Frida Forsgren og fine konserter med Hilde Hefte, Kim Rysstad og Torgeir Waldemar.