Skip to main content

De er kreative. De er nysgjerrige. De kaster seg over ny teknologi.
Nå overgår Bigwig-duoen seg selv med Kvadraturforeningens lysshow
på byens domkirke.

 

Tomm Erichsen og Kent Bakke er dypt inne i sin digitale verden når vi banker på hos mediefirmaet Bigwig. En vrimmel av detaljer skal på plass til årets julelysshow. Oppdragsgiveren er nok en gang Kvadraturforeningen, og denne gangen projiseres showet på selveste domkirken. Bigwig kan tingene sine, og er oppdatert på det aller siste av animasjon, presentasjonsverktøy og videoteknikk.

 

MYE PÅ GANG
– Vi er lekne, men samtidig lydhøre for hva kundene ønsker seg, sier Erichsen. – Det går mye i business-to-business-oppdrag i form av film og presentasjoner, samt visuelle effekter til messer, konserter, konferanser og tv-produksjoner. Vi har levert til TV2, Coca Cola, MHWirth og ATHEA for å nevne noen. Akkurat nå arbeider vi med visualisering for aktivitetsparken XLand på Odderøya.

KREATIVE TEKNOLOGINERDER
Kollegene har holdt sammen i en årrekke og har opparbeidet seg høy kompetanse på mange ulike presentasjonsteknikker. Alt fra virkningsfulle powerpoints til spektakulære lysshow. Mens Tomm Erichsen har sittet og tegnet og fortalt så lenge han kan huske, er Kent Bakke mer teknisk orientert. Han ble tidlig fascinert av programmering og har utdanning innen informatikk og matematikk. – Det er i spennet mellom historiefortelling og avansert visualisering vi befinner oss, forklarer Erichsen. – Det er nok mest jeg som forteller, men ideene får vi når vi setter oss ned og snakker om muligheter. Når vi har landet på noe, er vi som unger og kan nesten ikke vente med å komme i gang.

RÅTT UTSTYR
– Det er ikke snakk om å vise vanlig film på veggen, forklarer Bakke. – Det som gjør opplevelsen unik, er samspillet mellom projeksjonen og de bygningsmessige detaljene. Og de er det mange av. Vi har modellert alle sammen, og lar effektene tilpasse seg dem. Det blir to visninger hver kveld fra 13.–22. desember. Med veldig god lyd, lover bigwiggerne. Musikk og lydbilde står Bakke for. Han elsker musikk fra spillverden, og sørger for at lyden bygger opp under forestillingens miks av høytid, mystikk og undring. – I det hele tatt er utstyret vi benytter formidabelt, sier Erichsen. – Ikke mindre enn seks projektorer på 50 000 lumen hver sørger for skarpe og tydelige bilder. Til sammenligning benyttet vi tre projektorer på 20 000 lumen på Nordea-bygget i fjor.

DE GODE STØTTESPILLERNE
Utstyret har forresten en av hovedsponsorene hjulpet til med. Vi snakker om Best Event, som på få år har blitt en av de aller største leverandørene til store begivenheter og arrangementer. Firmaet står for øvrig bak riggingen av årets juleby, og salgssjef Eivind Lund lover stemning som aldri før: – Vi legger vekt på høy standard, god smak og en stor dose julemagi på kjøpet. Derfor er Bigwigs konsept midt i blinken. Det er utrolig gøy å bidra til at de får gjennomført visjonene sine. Også Torvkvartalet, Torvet Parkering, Sparebank1 SR Bank og Color Line stiller opp som hovedstøttespillere. – Vi er veldig opptatt av et attraktivt bysentrum, og lysshowet er et strålende eksempel på hvordan det kan gjøres, sier Jon Bjørgum, styreleder i Kvartal 32 AS og Torvparkering AS.