Skip to main content

REDAKSJONELL ANNONSE for TORVKVARTALET

Årets byggepris 2018 ble tidligere i år tildelt Torvkvartalet, og juryen begrunner det blant annet med det gode håndverket som er utført – spesielt på byggenes fasader, som er pusset og reparert etter alle kunstens regler. Kvartalet er som et nypusset smykke – både på utsiden og på innsiden. Kommer du inn en av de fem inngangene rusler du i romslige og behagelige omgivelser.

 

Plutselig er den her. Tiden hvor dagene går litt for fort mot jul og skuldrene kommer litt for nære ørene. Men frykt ikke. På Torvkvartalet finner du gaver til de fleste på listen din. Kommer du med bil, slipper du å bære posene gjennom hele byen. Torvet parkering har nemlig inngang rett inn til Torvkvartalet. Vel inne i handlemagasinet kan du stoppe klokken og ta deg tid til egenpleie. – Du kan finne roen her i førjulsstresset. Det er også en fin gave å gi til jul. Det er en presang de får bare til seg selv, sier Mary Ann Wilson, i andre etasje i Torvkvartalet. Hun er daglig leder ved Miabell hudpleie. – Hva er ditt beste julegavetips herfra? – Mascaraen fra BareMinerals er en bestselger. To for prisen av en. Det andre tipset er en av gavepakningene våre. Og selvfølgelig gavekort på hudpleie, sier en smilende Mary Ann.

TIPS PÅ REKKE OG RAD
For julegavetipsene er det mange av blant de ansatte i butikkene på Torvkvartalet. Veronica Osestad ved Newbie viser frem en av sine favoritter til å både legge under og til å henge på juletreet i år. Pysjamas til barna i organisk bomull med tilhørende morgenkåpe og et helt nytt samleobjekt: julekule med årstall, som er hyggelig å ta frem år etter år. I den tradisjonsrike, familiedrevne butikken Tønnesen 1937, hjelper gjerne daglig leder Andrea Andersen deg med å finne tøfler og sko i alle varianter. Og en kaffekopp til ventende medshoppere. – Hos oss går det mest i tilbehør før jul, som skjerf og smykker. Det passer alltid, og man trenger ikke være bekymret for størrelsene, sier Christina Fuentes, daglig leder ved klesbutikken Retro.

EN TING TIL ALLE
Noen ting er fine, andre er morsomme. Og noen er nyttige, mens enkelte bare til pynt. På Ting og Småting kan du finne noe til de store og de små. Vippebøtta står høyt på ønskelisten til Tingansatt Margrethe Høyskog. – Den er en designklassiker og samtidig superpraktisk, forteller hun. Ved Apotek 1 liker de å gjøre litt ekstra ut av juletiden, og anbefaler derfor julekalenderen med sjokolade og te bak lukene. På Meny tar du selvfølgelig mat-innkjøpet på vei hjem. – Min favoritt til jul er solbærgløggen fra Jacobs, sier Maren Elise Nord ved Meny. – Min er klementiner. Det går fort 5–10 om kveldene med det, sier kollega Audun Lien.

TIME-OUT
– Jeg elsker denne tiden før jul hvor vi sprer julestemning. Den beste tiden av året, sier Wenche Maria Malz ved Starbucks. De er ute i både Markens og på Torvet og deler ut varmende og deilige smaksbomber som gingerbread latte, salted caramel brownie, toffee nut latte og Christmas brulée latte.
– Skikkelige sukkerbomber. Men det er vel fortjent i julestria, sier Wenche Maria og ler. Wenche Marias gavetips er ellers at å være miljøbevisste.
– Julekoppene våre i hard plast er noe av det aller viktigste vi har, siden de sparer miljøet. De kan brukes om igjen og du får til og med rabatt på drikken om du kommer med en sånn, oppfordrer hun. Rolf Øygarden legger vekt på det ekstra i den italienske dineren Jonas B. Det er det folk setter pris på. – Her skal folk sitte igjen med opplevelsen av god service. Og at maten var god i tillegg, sier Rolf Øygarden og smiler mens han viser frem den italienske stoltheten. – Dette er vår røde Ferrari. Pizza-ovnen er fra Modena. Nå i førjulstiden blir det ekstra god stemning med Sparkling Saturday, hvor du kan kombinere julegaveshopping med vennetreff. Noen utvalgte helger blir det også Jazzy x-mas med live musikk, lun jule-stemning til deilig mat og drikke.