Skip to main content

Jordbærpikene lager mat fra bunnen.
De baker kaker selv, med ekte meierismør og kremfløte.
Og har kulturmelk i sjokoladekaka for å få den skikkelig god og saftig.
Bak konseptet står kjendiskokk og -konditor Lars Lian.

Kristine Møldrup er daglig leder for Jordbærpikene på Sandens, og hun ønsker at flere skal bli kjent med dem og alt de tilbyr. – Jordbærpikene er en naturlig lunsjplass. Et sted hvor du kan ta et kjapt måltid eller treffe venner, familie og kolleger over en kopp kaffe eller et glass vin, sier hun.

NOE FOR ALLE SMAKSLØKER
På menyen finner du retter som pasta, club sandwich, burgere, supper, omelett, pai og friske salater. Og utrolig god kaffe. – Vi serverer Jordbærpikenes mørkbrente kaffe fra kanne, og tilbyr kaffedrikker laget på vår egen espresso fra Italia. Denne kan du også få kjøpt med deg hjem, forteller Kristine. Jordbærpikene er en oase av smaker og farger. Inne er det lunt og koselig, med rustikt interiør, en imponerende kakedisk og fargerik mat som er en fryd for både øye og gane. – Vi har høyt fokus på gode råvarer, og tar ikke snarveier. Burgerne våre er f. eks. laget av rent, kvernet oksekjøtt. Dessuten har vi flere vegan- og vegetarretter, og en bred og variert barnemeny, sier Kristine fornøyd. – Presentasjonen er også viktig for oss. Når du ser våre retter, skal du få lyst til å spise dem.

GOD PLASS TIL BARNEVOGNER
Lokalet er delt opp i tre «avdelinger», hvorav den største, med inngang fra Tollbodgata, har god plass til barnevogner og familier. – Vi har barseltreff her to ganger i måneden, forteller Kristine. – Da treffes mødre og fedre i permisjon for å bli kjent, ta en matbit og slå av en hyggelig prat. Snart starter «barselstrikk» i samarbeid med Karmin, og på «Bylørdag», som er første lørdag i måneden, har vi ansiktsmaling for barna. Alle arrangementer legges ut på Facebook, så følg med der.

STUDENTER OG STAMGJESTER
Selv om ikke alle kjenner til denne litt skjulte perlen av en kafé, opplever de at når folk først har vært innom så kommer de ofte tilbake. – Vi har mange stamgjester, noen er her flere ganger i uken. Det er så koselig å prate med gjestene, smiler Kristine. – Flere kjenner vi ved navn. Hos oss er alle velkomne, uansett om du er alene eller en del av en gruppe. Jordbærpikene er også et finfint sted for en rask arbeidslunsj ettersom du betaler når du bestiller, og ikke trenger vente på regningen etter maten. Eller for dem som vil sitte i ro og fred og jobbe en stund. – Mange studenter kjenner oss fra andre byer, og kommer hit for å jobbe med skolearbeid og få seg noe å spise til studentpris, sier Kristine. – Vi har nemlig fast studentrabatt på 15 %. Også bedrifter kan nyte godt av hjemmelaget mat og fristende søtsaker. Den daglige lederen håper flere av byens firmaer vil teste ut Jordbærpikene neste gang noe skal feires. – Vi leverer overtidsmat og mat til møter og arrangementer. Flere bedrifter har også innført noe ekstra godt til fredagslunsj, eller de bestiller kaker til bursdager og andre feiringer.

BJUDAR PÅ!
Hver dag kan du få ukens middag fra kl. 16 for bare kr 150,- inkludert kaffe. Så hvorfor ikke teste ut Jordbærpikene neste gang du ikke rekker hjemom for å spise middag? – Vi vil være rause. Både med smil, mat og service. Hos oss skal du føle deg velkommen, avslutter Kristine Møldrup. Og rause er de. Forelsker du deg vilt i myk gjærbakst eller en kake kan du gjodt be om oppskriften. Jordbærpikene deler gjerne.

Fakta: Jordbærpikene
Jordbærpikene ble til fordi gründer Lars Lian mente det manglet gode matopplevelser på kjøpesentrene i Norge. Han ville skape et behagelig, ujålete spisested med fokus på kvalitetsråvarer og god, hjemmelaget mat fra eget kjøkken. Jordbærpikene så dagens lys i 2003, og finnes nå på 39 kjøpesentre fra Kristiansand i syd til Tromsø i nord.