Skip to main content

Slagordet «Sjekk prisen hos Rolfs før du handler» oppsto sannsynligvis da butikken startet i 1987.
Siden den gang har gode priser og personlig service vært ledetråden.

 

– Konkurransedyktige priser, samvittighetsfull oppfølging og pålitelige produkter. Det er verdier vi har holdt fast ved, og de har gjort oss populære i distriktet, sier daglig leder Kjetil Skogen. – Men vi må følge med i timen og etterkomme det publikum spør om. Det har vi greid, og derfor har vi vokst jevnt og trutt, særlig de siste årene. Rolfs Elektro er faktisk størst på hvitevarer i Kristiansand og omegn. Ikke verst til å være uavhengig av kjedene og de store innkjøpsvolumene deres. – Det finnes ikke mange frittstående butikker igjen, innrømmer Skogen. – De som klarer seg, har samme oppskrift som oss. Høy kvalitet, topp service og gunstige priser.


GRATIS FRAKT OG MONTERING
Rolfs Elektro har det ene av sine to utsalgssteder i Kristiansand sentrum, det andre i Sørlandsparken, og varene kjøres kostnadsfritt ut til kunden. – Vi leverer fra Mandal i vest til Lillesand i øst og helt opp til Hovden, og ikke så rent sjelden til hytteeiere i skjærgården. Levering skjer vanligvis i løpet av en dag eller to, og opp Setesdal kjører vi hver onsdag i partallsuker. Vi monterer selvfølgelig for deg, og tar med oss ditt EE-returavfall, sier Skogen. Rolfs Elektro eies av familien til grunnleggeren, Rolf Wæthe, som døde bare 66 år gammel i 2013. Men ånden og velviljen hans lever i beste velgående. Wæthe er fortsatt til stor inspirasjon for alle de 20 ansatte, forteller Skogen, og sikter både til forretningskonseptet og Wæthes raushet og omsorg. – Dette å ta vare på alt og alle, kunden, kvaliteten og de ansatte, er kjernen hos oss, og derfor har vi en stabil og kunnskapsrik bemanning, sier han. – Rolfs entusiasme og vilje til å stå på lever videre. Det verste vi vet, er når kunden ikke er fornøyd. Oppstår det noe, strekker vi oss så langt vi kan!

NY NETTBUTIKK
Som så mange andre har Rolfs Elektro tatt steget inn i netthandelens verden. I disse dager legges siste hånd på en utvidet butikkløsning, med smidig betalingsfunksjon og oppdatering om tilgjengelighet på lageret. Og apropos lager, så er det omfangsrikt, og visstnok enda et av butikkens suksesskriterier. Men er ikke lagerhold noe som binder opp kapital, vil vi vite. – Ikke noe problem hos oss, sier Skogen. – Vi har utviklet god nese for hva markedet etterspør i årenes løp! Varene blir ikke stående mange dager før de er på bil til kunden.
Og hva med julehandelen? – Den kan være litt mer uforutsigbar. Hva som slår inn det ene eller andre året, er ikke godt å si. Men det er jo mest småartikler det dreier seg om, da. Vaffeljern, brødristere, vannkokere, kaffetraktere, ting som egner seg under treet. Ett år var det voldsomt populært med fotbad, og akkurat nå ser vi at håndholdte støvsugere er i skuddet. De er faktisk svært effektive, og enkle å bruke. For øvrig er salget relativt jevnt fordelt utover året, med perioden fra juli til januar som den travleste. Rolfs Elektro har i senere tid også blitt etterspurt som samarbeidspartner i byggeprosjekter, og i juni inngikk forretningen en rammeavtale med Kristiansand kommune. Den gjelder for to år med mulighet for fornyelse, og vil også omfatte den utvidede kommunen etter nyttår.

ANSIKTSLØFTING
Det hører med til historien at butikken i Elvegata nylig har hatt en ansiktsløftning, blant annet med innebygde hvitevarer i kjøkkenmiljø. – Innebygd har vært trenden en stund nå, sier Skogen og viser stolt frem et av flaggskipsproduktene, en bred induksjonstopp med integrert avtrekk. – Her blir store viftehetter overflødige, og kjøkkenet fremstår mer elegant. Så tar han oss videre i den innholdsrike butikken og frister med alt fra supre 4K-skjermer til stilige kjøkkenvarer og robuste vaskemaskiner. Her er nok å bli fristet av, både før og etter jul. Butikkens daglige leder og medarbeiderne lover grundig veiledning også på travle adventsdager!