Skip to main content
VIKTIG BESKJED
Dette magasinet ble produsert før koronaviruset satte en stopper for de fleste aktiviteter i samfunnet.
Åpningstider, tilbudspriser og datoer som står i de forskjellige annonsene og sakene kan derfor være utdaterte.
For oppdatert informasjon, sjekk kvadraturen.no eller den enkelte bedrifts hjemmeside.

SMAG & BEHAG
inntar gymsalen i Kongens

 

Det er altså Smag & Behag som får det prestisjefylte og spennende oppdraget med å fylle gymsalen med matglade gjester. Snart braker det løs, og daglig leder Hans Petter Klemmetsen og resten av teamet kan knapt vente med å komme i gang.

GLEDER SEG. RESTAURANTSJEF ELISE JØLSTAD LOT SEG LOKKE TILBAKE TIL HJEMBYEN.

Smag & Behag bør være et kjent navn for mange sørlendinger som vet å sette pris på et bedre måltid. Restauranten startet opp i Grimstad i 2011 og har i årenes løp opparbeidet seg et særdeles godt rykte.
– Smag & Behag skal være et lunt og koselig spisested som serverer kvalitetsmat til en fornuftig pris, fastslår daglig leder Hans Petter Klemmetsen. Grimstadmannen startet opp Smag & Behag i hjembyen for ni år siden. Snart fulgte etableringen av en ny restaurant på idylliske Bjellandstrand gård på Tromøya, og nå står altså Sørlandets hovedstad for tur. – Vi ønsker å forene folkelighet med kompromissløs kvalitet, og har fra begynnelsen av satset på lokale, sesongbaserte råvarer. I sum har vi utviklet et konsept som folk rett og slett liker, og vi håper selvsagt at innbyggerne i Kristiansand også vil la seg begeistre, sier Klemmetsen. Han forteller at det blir det samme menykonseptet i Kristiansand som i Grimstad og Arendal. Kveldsmenyen vil bestå av sesongbaserte småretter fra inn- og utland der gjestene kan velge 2–3–4 eller flere retter, og til lunsj fristes det med kalveroastbiff, ørretsashimi, fiskesuppe og andre populære og veletablerte signaturretter.

STORE MULIGHETER
For de av leserne som ikke kjenner til gymsalen på Kongens, kan det slås fast dette er et lokale som savner sidestykke blant byens spisesteder. Det første man legger merke til er takhøyden. Da de gamle takplatene som lå lagvis oppå hverandre ble fjernet, åpenbarte det seg en vakker takkonstruksjon som er med på å prege rommet på en slående måte. Videre bidrar den store takhøyden til en avdempet og særdeles behagelig akustikk; her ligger alt til rette for å nyte et bedre måltid uten å plages av støyende samtaler fra nabobordet. Det må også nevnes at utbyggerne tok på seg den omfattende jobben med å grave ut en kjeller i gymsalen. Resultatet ble at restauranten nå kan skilte med byens beste vinkjeller med en betydelig mengde kvalitetsviner og et eget rom til vinsmaking. Det er i det hele tatt lett å skjønne at Klemmetsen gleder seg til å starte opp. Det som begynte med en hyggelig samtale med utbyggerne på Smag & Behag i Grimstad for halvannet år siden, er om kort tid en realitet: – Jeg tente fort på tilbudet fra Oksøy Eiendom og skjønte tidlig at dette var en sjanse jeg ikke kunne si nei til. Muligheten til å starte opp i Kristiansand var i seg selv en spennende tanke, og da jeg ble forespeilet potensialet som lå i dette fantastiske lokalet, var jeg ’solgt’.

ET STERKT TEAM
Restaurantdrift har preget det meste av 42-åringens voksne liv. Interessen ble for alvor vekket da han gikk i lære på Helmers hus i hjembyen. I 2001 var han med på å starte opp Apotekergården i Grimstad, før han ti år senere etablerte Smag & Behag. Nå har altså turen kommet til Kristiansand, og med seg på laget har en et ungt og sultent team som vil gi alt for den nye restauranten blir i en suksess. En av disse er restaurantsjef Elise Jølstad. Kristiansanderen har utdannelse innen hotell- og restaurantledelse fra studentbyen Aarhus, der hun også var med på å starte opp leilighetshotellet Guest Apart Aarhus for om lag et år siden. 25-åringen har med andre ord, sin unge alder til tross, både utdanningen og erfaringen i orden, og gleder seg til å vende tilbake til sin hjemby. – Det er gøy å få en kristiansandsjente på laget. Elise har både kvalifikasjonene og innstillingen som skal til og blir en viktig brikke i puslespillet, påpeker Klemmetsen, som kan fortelle at det bare på denne torsdagen i slutten av februar har blitt intervjuet ikke mindre enn 20 håpefulle kandidater.

HØYE FORVENTNINGER
Nå som det nærmer seg, er det ikke fritt for at spenningsnivået hos Klemmetsen begynner å ta seg opp. – Det å lykkes på et nytt sted er ingen selvfølge. Vi må levere fra dag én, men jeg både håper og tror at det er plass til oss i byen. Vi ønsker å fylle et rom som folk har savnet. Målet er å både overraske og begeistre gjestene med en matopplevelse utenom det vanlige, med tipp-topp service og hyggelig stemning i et umåtelig spennende restaurantlokale, avslutter han.

VIL SPRE MATGLEDE: F.v.: Sindre Brastad Larsen, kjøkkensjef Kristiansand og Grimstad; Ole Kristian Gimse, ass. kjøkkensjef Kristiansand; Margrethe Svinøy, salgs- og administrasjonssjef; Elise Jølstad, restaurantsjef og daglig leder Hans Petter Klemmetsen.