Skip to main content

KJØKKENØYA MED LAMELLER I EIK GJØR SEG GODT I KOMBINASJON MED DE HVITE, GLATTE FRONTENE PÅ RESTEN AV KJØKKENET

REDAKSJONELL ANNONSE FRA STRAI KJØKKEN

Kunsten å skape et kjøkken som varer

Hjemmeskole, hjemmekontor og hjemmelaget mat har gjort at mange har tilbrakt mer tid på kjøkkenet i løpet av våren. Norges største kjøkkenprodusent, Strai Kjøkken, har tilpasset kjøkken etter våre kjøkkenvaner i flere generasjoner, og har erfaring med å lage holdbare kjøkken man trives i.

– Du skal ikke så veldig mange år tilbake før kjøkkenet bare var et sted for matlaging. Nå tør jeg påstå at kjøkkenet har blitt det viktigste rommet i huset. Det er der vi samles og det er der det skjer, forteller Monica Lohnås Roland, daglig leder hos Strai Kjøkken i Sørlandsparken.

TILPASSET KUNDEN

I løpet av våren har kjøkkenets betydning blitt forsterket. Monica Lohnås Roland opplever en økt bevissthet hos kundene på hva kjøkkenet skal være, noe hun mener er avgjørende for å skape et kjøkken som en trives i. – Vi er veldig opptatt av å skape kjøkken som passer til huset, familien og deres behov, understreker hun og forklarer: – For oss er det viktig å stille de riktige spørsmålene til kundene tidlig i prosessen: Hvordan bruker dere kjøkkenet, hvor mange er på kjøkkenet og hva skal kjøkkenet være? Vi har ingenting ferdig på lager slik at vi bare kan plukke et kjøkken. Hvert kjøkken er helt unikt. Hun fortsetter: – Levetid og kvalitet henger sammen. Når du velger Strai kjøkken velger du et kjøkken som varer lenge.

NORSK PRODUKSJON

Familiebedriften Strai Kjøkken har stolte tradisjoner tilbake til 1929. Monica Lohnås Roland beskriver hvordan Kristiansandsbedriften hele tiden ser fremover og investerer i moderne produksjonsteknologi for å kunne konkurrere fra Norge. – Vi har tatt et strategisk og viktig valg om at vi skal være en norsk leverandør. Vi ønsker å holde produksjonen her og skape lokale arbeidsplasser, forklarer hun og legger til: – Kundene er mer og mer bevisst på å velge norsk produksjon og opptatt av å støtte norske arbeidsplasser. Jeg tror dette er et veldig viktig fokus siden det gir positive ringvirkninger i lokalsamfunnet. En solid bedrift gir også en forutsigbarhet og trygghet for kundene. Monica Lohnås Roland forklarer: – Du skal kunne vite at leverandøren din er der frem i tid. Det er én ting å si at kjøkkenet har 20 års levetid, men hvis leverandøren ikke er der om fem år betyr det ingenting.

TRENDER OG NYHETER

Fokus på kjøkkenets holdbarhet skinner også igjennom når Monica Lohnås Roland beskriver forholdet til trender: – Det kommer nye trender hele tiden. Jeg mener det er viktig å finne noe du kan leve med over lang tid, så kan du i stedet la dette tilpasses trendene som kommer. Slike trender har hun flere eksempler på: – Det kommer mer og mer tre nå. Det er gøy å se og dette er også noe vi har satset mye på. Den hvite kjøkken-bølgen som har vart i mange år er dalende. Monica Lohnås Roland er glad for at mange tør å bruke mer farge og å mikse farge med tre. Hun fortsetter engasjert: – Nå gleder jeg meg til at vi skal lansere ny fargekolleksjon! Her har vi satset mye på våre egne beis-farger. Det er både lyse og mørke toner. De brune fagene har kommet tilbake i ny drakt – her finner du det gylne men også det lyse og sarte treet. Monica Lohnås Roland smiler forventningsfullt og konkluderer: – Det skal være enkelt, men samtidig varmt. Nå er det lov å ha ting på benken og vise at du bruker kjøkkenet. Det synes jeg er hyggelig og jeg tror vi trenger det, ikke minst med den tiden vi alle har vært igjennom de siste månedene. Det skal være godt å komme hjem.

MONICA LOHNÅS ROLANDS TIPS TIL DEG SOM PLANLEGGER ET NYTT KJØKKEN:
  • Tenk igjennom hva du ønsker med kjøkkenet – hva er viktig for deg? Det er også lurt å definere hvilket budsjett du har tidlig i prosessen.
  • Gjør deg noen tanker rundt hvilken stilart du liker. Søk på nettet eller sosiale medier for inspirasjon.
  • Besøk Strai Kjøkken i Sørlandsparken og bli inspirert– Norges største kjøkkenbutikk med 1600 kvadratmeter kjøkkenutstilling.
  • Book gjerne tegnetime på strai.no. Det er også mulig å komme direkte til butikken uten å booke på forhånd.