Skip to main content

REDAKSJONELL ANNONSE FRA REGNTØYSPESIALISTEN

Håndplukker stab og klær

Far og sønn Harald og Herman Feyling driver nisjebutikken Regntøyspesialisten midt i Markens. Med stort engasjement for kvalitet og service har duoen skapt en forretning utenom det vanlige.

– Vi elsker å snakke med folk, og har samtidig stor interesse for de tekniske aspektene ved produktene. Regntøyspesialisten er mye mer enn bare regntøy, men vi har særlig fokus på kvalitetsplagg som tåler vær. Riktig bekledning er like viktig i hverdagen som på tøffe ekspedisjoner, sier Herman Eftevaag Feyling.

Utover det rent funksjonelle betyr også estetikken mye for kundene.

– Vi ser at mange vil ha stilig turtøy, og gjerne noe som er utradisjonelt. Derfor har vi blant annet merker som norske Amundsen og kanadiske Arc’teryx. I tillegg tar vi ofte inn et begrenset antall modeller som er litt utenom det vanlige, til kunder som liker å ha noe unikt, forteller Herman.

ANSATTE ER NØKKELEN

Eiernes lange erfaring, våkenhet for nye trender og guts til å ta utradisjonelle valg preger virksomheten, for ikke å glemme ansettelsesfilosofien. Feyling senior er krystallklar på at riktige ansettelser er en kritisk suksessfaktor.

– Vi bruker lang tid på å finne de rette menneskene til butikken, og er veldig stolte over dem som jobber her. Man må ha service i

blodet, genuin interesse for produktene og være glad i mennesker. Å se hvilken størrelse kunden bruker er et tegn på kompetanse og erfaring, og faste, lojale kunder er beviset på at man gjør noe riktig, mener Harald.

ALLTID I UTVIKLING

Herman er typen som stadig kommer med nye ideer til videreutvikling av virksomheten. Etter sparring med Harald, koker det ned til at de beste forslagene gjennomføres.

– Jeg liker at Herman tør å ta plass og er ambisiøs på butikkens vegne. Han er bedre enn meg på alt som har med nettbutikken og digital markedsføring å gjøre, og har dessuten utrolig god teft når det gjelder trender og hvilke merker som gjelder, sier Harald. Herman legger til: – Og pappas lange erfaring kommer godt med, de beste løsningene er som regel de vi begge er enige om.

UTRADISJONELLE GREP

Familien kjøpte butikken i 2011, før det jobbet Harald mange år med tekstil for blant annet Ivar Mjåland og Høie. Også Herman har betydelig bransjeerfaring, blant annet fra Helly Hansen i Oslo og som internasjonal salgssjef for ullmerket We Norwegians.

– Regntøyspesialisten var allerede en institusjon i Kristiansand da den kom for salg, og dette nisjekonseptet hadde vi veldig lyst til å videreutvikle, forteller Harald. Som en del av merkevarebyggingen, men også fordi han rett og slett hadde lyst, begynte Harald å arrangere årlige kundeturer til Svalbard for seks år siden. Den erfarne butikkdriveren får stjerner i øynene når han forteller.

– Hver mars og august tar jeg med meg små grupper på opplevelsesreise til fantastiske Svalbard. Gjestene har vært fra 19–79 år, og vi har hatt både enslige, par og familier med oss på tur. Sammen opplever vi snøscooterkjøring, fjell, lys, teltovernattinger, dyreliv, bading, kameratskap og nydelige måltider. Det er rett og slett magisk, konstaterer han.

Svalbard-turene markedsføres nesten ikke, men er likevel fulltegnede hver eneste gang, og butikken arrangerer også bedriftsreiser til denne eksotiske destinasjonen.

HEIER PÅ LOKALT NÆRINGSLIV

For begge er det viktig at landsdelen og byen skal blomstre igjen etter at koronasituasjonen tvang samfunnet i dvale.

– Det er alltid gøy med lokale merker, og derfor har jeg på meg ei T-skjorte fra Smeig i Lillesand. De lager behagelige basisplagg av bærekraftig BCI-bomull, og her får du virkelig høy kvalitet til en god pris, forsikrer Herman engasjert.

Begge har et stort hjerte for Kvadraturen, og håper at sentrumsbutikkene skal få et skikkelig oppsving i sommer.

– Vi er alle i samme båt, og det er viktig å heie på hverandre i disse spesielle tider. Jeg vil også benytte anledningen til å gi ros til vår huseier her i Markensgate, Ivar Mjåland, som er en virkelig god samarbeidspartner. Vi må huske at huseierne er en sentral del av næringslivet i sentrum, og at disse også fortjener skryt inn i mellom, avslutter Harald Feyling i Regntøyspesialisten med et smil.

HOS REGNTØYSPESIALISTEN VELGER DE PLAGG OG PRODUKTER MED OMHU. NISJEBUTIKKEN HAR ET STORT UTVALG AV STILIG TØY SOM TÅLER VÆR OG VIND.