Skip to main content

No.1 gave & interiør fyller 20 år!

Noen butikker er mer enn en butikk. De er rett og slett en institusjon. Gave- og interiørhjørnet No.1 i Skippergata 37 er et sånt sted.

– Tenk så mye som har skjedd på 20 år! Lene Østensen ser på sin gode kollega Susanne Orthe og forteller: – Jeg begynte som daglig leder i 2016, men Susanne drev butikken helt fra oppstarten i år 2000. Det har vært en utrolig reise. Ikke mange nisjebutikker overlever så lenge, det har Susanne mye av æren for. – Men da Lene kom inn løftet hun butikken til nye høyder, istemmer Susanne Orthe. Vi har nå mange nye varemerker og et enda mer spennende utvalg, utdyper hun.

TAKKER TROFASTE KUNDER

– Mange har vært trofaste kunder i 20 år. Vi får et personlig forhold til mange, og det er alltid hyggelig å slå av en prat. Kundene skal føle seg hjemme og ivaretatt hos oss. Mange kommer ofte langveisfra kun for å besøke oss, og vi får ofte tilbakemeldinger som ’vi må alltid innom No. 1 når vi er i Kristiansand’. Ekstra gøy er det med alle turistene som spør: ’Finnes denne butikken andre steder i Norge’? Generelt er vi overveldet over nydelige tilbakemeldinger. De liker butikkens uttrykk og sortiment, og at vi har et personlig preg, sier Lene, og forteller at kundene setter stor pris på at gavene blir pakket pent inn, og at butikken tilbyr hjemlevering av møbler.

– Ekstra hyggelig er det at stadig flere menn tar turen innom oss. Vi har fått mange faste mannlige kunder de siste årene. De vet alltid hva de vil ha og er beslutningsdyktige, de er rett og slett enkle å jobbe med, sier Lene med et stort smil.

– I år har vi også 20-årsjubileum! Vi planla feiring og eventer, men så slo Covid-19 inn, og alt ble satt på vent. I den forbindelse ønsker vi å takke alle våre lojale kunder. Det faktum at de støtter oss og handler lokalt, er grunnen til av vi eksisterer. En dag skal vi ha en skikkelig feiring, jeg lover!

RAUST OG HUMØRFYLT

Lene er soleklar når det gjelder forretningsfilosofien til No. 1: – Alle skal føle seg velkommen, alltid! Det er hundre prosent lov å kikke for å få inspirasjon. Vi ønsker at kundene skal forlate butikken med en lykkefølelse med eller uten pose. Vår jobb er å ha god varekunnskap, være ærlige å veilede kundene slik at de blir fornøyde. Alle er like verdifulle her inne, understreker butikksjefen engasjert.

At smilet og latteren sitter løst på No.1 er lett å merke.

– Kundene skal kjenne at det er god stemning, at vi har det gøy på jobb. Glimt i øyet og en frisk kommentar gir vi gjerne på kjøpet, sier hun lattermildt.

LEVENDE UTVALG

Susanne Orthe har hovedansvar for vareeksponering og utstillingene. Hun forteller at No. 1 har kunder som kommer innom flere ganger i uka fordi de vet at butikken stadig får inn noe nytt og spennende.

– Vi tilbyr varer til alle rom i hjemmet. Det betyr mye hvordan varene blir satt sammen, og det er viktig å lage nye miljøer, så vi snur ofte rundt på butikken for å gi ny inspirasjon. På den måten oppdager kundene produkter de kanskje ikke la merke til sist de var hos oss, sier Susanne.

FINNES BARE EN NO.1 !

– Vi er en frittstående butikk. Derfor har vi mulighet til å velge våre leverandører på øverste hylle som utfyller hverandre, som igjen gjør No. 1 til en butikk litt utenom det vanlige. Vi følger med på trender og heldigvis er våre leverandører oppdaterte, og kan tilby oss den beste varepakke. Ofte samarbeider vi i form av nye produkter vi ønsker, da er det ekstra gøy når de blir til en realitet, fremholder Lene.

De understreker begge at selv om No. 1 er opptatt av trender, betyr ikke det at de ønsker å være trendsettere.

– Vi er for hvermansen, og de er det flest av. Vi tilbyr god design til en god pris, og dessuten får du varer hos oss som ingen andre i byen har, og det gjør oss unike. Følg hjertet! Hva liker og ønsker du? Alt er lov, finn din personlige stil. Mix materialer i tekstiler, bland gjerne stramme sorte møbler, sement, og mykne opp med elementer i eik og skinn. Fargen Bordeaux er raffinert, brente farger populært. Sort er kult, nøytralt og klassisk er aldri feil. Vi er tilstede for kunden og veileder de frem til beste resultat, sier Lene entusiastisk, og legger til:

– Det å jobbe i butikk er et undervurdert yrke. Det er rett og slett knallhard jobbing, men vi holder på med det gøyeste i hele verden! Vi elsker å jobbe på No. 1, sammen med hverandre, varene og kundene! Det blir en livsstil understreker hun, og legger til at hun er skikkelig stolt av sine seks medarbeidere.

SOLIDE VAREMERKER

– Det har vært ekstra gøy å få Sundays’ hagemøbler og BEDD plantekasser inn i sortimentet vårt dette året. Det er stas at det er designet og produsert i Norge, og ikke minst kortreist! Man trenger ikke å dra til hagesenter for å få hagemøbler og plantekasser, totalpakken får du midt i vakreste sentrum, smiler Lene stolt.

No. 1 handler også av lokale leverandører som Stone Soap Spa og Cemo Gourmet, og er eneforhandler av varemerker som Bahne og Hübsch i Danmark. De håndlagde pottene med skinnhank fra Unik Design er kjempepopulære, det samme er Pip Studio-serviset og interiørproduktene fra Coming Home – for å nevne noen …

HEMMELIGE NYHETER

Lene får et hemmelighetsfullt uttrykk i ansiktet på spørsmål om det er noe nytt på gang i butikken i høst.

– Hmmm, jeg vil ikke røpe noe ennå, men kan si såpass at vi har noen utrolig flotte, nye merkevarer på gang. Alle som er nysgjerrige bør følge oss på Facebook og Instagram, her slipper vi nyhetene etter hvert som de kommer inn. Det er bare å glede seg, som jeg pleier å si: No.1 – the One and Only!