Skip to main content

Sommersesongen hos Mat & Uteliv

I sommer blir det yrende folkeliv med tapas og middelhavsstemning på restauranten Mercado. Men restaurantgruppa Mat & Uteliv forbereder også en hektisk turistsommer på de andre spisestedene i Kvadraturen.

– Vi har stor tro på en flott og travel sommer i Kristiansand. Det blir mest norgesferier på folk i år også, så da får vi nok mange hyggelige turister på besøk, forteller Roger Sande. 

Han er daglig leder i restaurantgruppa Mat & Uteliv, som står bak 11 spisesteder i Kvadraturen – I tillegg til Montana Grill på Sørlandssenteret. Gruppen er en viktig bidragsyter til Kvadraturens slagord og kundeløfte: mer å by på. 

Men etter en dårlig start på året med stengte restauranter og en rekke smittevernbegrensninger, er Sande forberedt på en god sommersesong med nye menyer, hyggelige servitører og dyktige kokker – Som blir nøkkelen til å blidgjøre både sultne sørlendinger og innenlandsturister som vil oppleve hva kulinariske Kristiansand har å by på. 

MIDDELHAVSSTEMNING

De siste årene har restaurantgruppa satset stort i området hvor Markens gate krysser Gyldenløves gate. Her ligger Café Rasmus, Mercado og en ny avdeling av Montana Grill & Pub som perler på en snor – midt i hjertet av Kvadraturen. 

– Café Rasmus er vår storstue for å kose seg med gode middager, eller med det populære britiske konseptet «Afternoon Tea» på lørdager. Her får man alt fra høye smørbrød til smakfulle à la carte-retter hele uka. Lokalet er også ideelt for feiringer siden vi har eget rom for selskaper og arrangementer. 

– På Mercado skal det føles som om man er ved Middelhavet – både når det gjelder utseendet på restauranten og ikke minst maten. Det er både tapas og større retter på menyen med mye smak av Middelhavet. 

– På vår nye Montana Grill & Pub i Markens gate har vi en variert meny – fra burgere til grillretter, sandwicher og andre småretter. I andre etasje er det duket for sport og spill, både i form av fotballsendinger, sportssendinger, og at du selv kan spille med venner, familie eller gode kolleger. Vår «social dart» er mest populært for tiden. Men biljard og shuffleboard er nesten like populært, opplyser Sande. 

STREETFOOD-SOMMER

En liten trask videre i Markens gate finner man Herlig Land. Et populært spisested med store sitteområder utendørs i sommersola. Litt lenger ned i gata ligger Patricks Pub & Restaurant side om side med Slakter Sørensen, som tilbyr alt fra saftige biffretter til «sharingmiddager» for vennegjengen. 

Går du et par skritt videre blir du introdusert for italienske smaker på spisestedet Bellini, som spesialiserer seg blant annet på pizza med surdeigsbunn laget i tradisjonell, vedfyrt pizzaovn. 

På nabostedet Burger Bordello er kjøkkensjef Nikola Malezic og resten av de ansatte også klare for en hektisk turistsommer, og for å ønske sultne gjester med smaken for black angus-burgere velkommen. I tillegg disker også Malezic og resten av kokkene opp vegetar-alternativer for gjester som ønsker kjøttfrie alternativer. Men spisestedet I Markens gate 8 spesialiserer seg også på annen streetfood, og har nylig introdusert berlin döner-kebab på menyen som har slått godt an hos sultne gjester. Når maten er klar hentes den fra det karakteristiske, åpne kjøkkenet – som ser ut som en klassisk foodtruck.  

DET ØSTLIGE KJØKKEN 

Hvis det er asiatiske smaker som frister i sommer, har Mat & Uteliv restauranten Monsoon Sushi & Asian midt i hjertet av Torvet i Kristiansand. Stedet spesialiserer seg på alt fra sushiretter til autentiske, asiatiske retter hvor du selv styrer styrkegraden. 

Hvis det frister å se en fotballkamp eller en sportssending etter en runde med østlige smaker, ligger tilbudene i Tollbodgata en kort gåtur unna. 

Mat & Utelivs aller nyeste satsing, Ølhallen, ligger vegg i vegg med Brygghuset i Tollbodgata og har gjennomgang til “naboen” fra deres felles bakgård. Ølhallen spesialiserer seg på spennende og rimelige matopplevelser hvor alle rettene koster 129 kroner. 

– En ting er sikkert: Vi gleder oss til en hektisk sommersesong på våre forskjellige spisesteder, sier Sande avslutningsvis.