Skip to main content

Koronapandemien har påvirket nordmenns takeaway-vaner. Kristiansand er en av byene i Norge med mest økning – noe som merkes på Food Asylum Take Away, Panda Panda og Curry Curry.

– Jeg tror pandemien har bidratt til at flere i Kristiansand har fått øynene opp for takeaway – at du kan få en fullverdig restaurantmiddag levert hjem, sier Heidi Sørvig, leder i Kvadraturforeningen.

På landsbasis melder tall fra takeaway-tjenesten Just Eat, som opplevede 30 prosent økning i fjor, at koronapandemien har påvirket nordmenns spisevaner:

Før hentet vi takeaway for å kose oss litt ekstra i helgen, men nå bestiller vi også lunsj og middag som takeaway på ukedager for å få tiden til å strekke til. Og alt tyder på at takeaway vil bli enda mer populært i Kristiansand fremover.

JAPANSK HÅNDVERK

Et av spisestedene i Kristiansand som har merket denne økningen er populære Food Asylum Take Away i Dronningens gate, som har doblet takeaway-omsetningen etter våren 2020.

Det er kjøkkensjef Merhawi Zemui og resten av kokketeamet som sørger for at klassisk japansk håndverk kombineres med moderne smaker i sushi-rettene som blir servert til de sultne kundene.

Food Asylum tilbyr alt fra store selskaps-pakker til mindre bokser med sushi. Når det kommer til de mest populære rettene på menyen, trekker daglig leder Khanh le Cong frem spicy tempura box – som inneholder de populære bitene Palmesus hotroll og shrimp tempura roll.

Cong tror den stigende etterspørselen for takeaway i Kristiansand vil fortsette utover høsten, ettersom han selv merker et økt kundetrykk.

EN GRØNN OASE

«En mango chicken-salat og en strawberry passion-smoothie er klar!» På Torvet i Kristiansand ligger et av byens mest populære, grønne spisesteder – som også har dobbelt så mange takeaway-bestillinger i dag sammenlignet med starten av 2020.

Hos kafeen Panda Panda – som blir til vinbar på kveldstid – finner du salater, ulike sandwich-retter, wraps, smoothie bowls, smoothies og ikke minst «hipster filter bre»-kaffe. I tillegg er det en rekke veganske alternativer på den spennende menyen.

Med andre ord sunn og grønn mat som er perfekt å ta med i farten eller bestille hjem, ifølge daglig leder Agnieszka Rój.

DET BESTE FRA TO VERDENER

«En tikka masala og en cashew stir-fry er klar!»
Det eneste spisestedet i Kristiansand som tilbyr både autentiske indiske og thailandsk retter er Curry Curry, som åpnet dørene i Kristian IVs gate i mai.

Det relativt nyåpnede stedet styres av daglig leder Mladen Mijailovic, som forteller at Curry Curry primært er en ren takeaway-satsing hvor 80 prosent av bestillingene er fra takeaway-kunder.

Curry Curry har siden åpningen blitt et populært tilbud i Kvadraturen, takket være retter som butter chicken, tikka masala, chicken satay, red curry og yellow massaman curry – for å nevne noen. I tillegg til indiske og thailandske curryretter tilbyr stedet også andre asiatiske retter som blant annet fried rice, vårruller og klassiske wok-retter.

Med andre ord er Curry Curry et av de mange spisestedene i Kvadraturen som bidrar til den økende etterspørselen for takeaway- tilbud i Kristiansand.

TAKEAWAY VERD Å SJEKKE UT

Food Asylum Take Away

Dronningens gate 24A Sushi med japanske og moderne smaker sushi-takeaway.no

Panda Panda

Rådhusgata 14 Grønn og god mat! Salater, sandwich, smoothie bowls, smoothies og kaffe pandapanda.no

Curry Curry

Kristian IV’s gate 19 Tilbyr autentiske indiske og thailandske retter Currycurry.no