Skip to main content

På Vitensenteret kan du trimme både hodet og kropp. Og i sommer kan du utfordre deg selv, eller konkurrere mot andre i ei spesiallaget Mesternes Mester-løype.

– Vi er skikkelig stolt av sommerprogrammet vårt her på Vitensenteret. Vi tror den nye Mesterløypa vil falle i smak hos både store og små, sier Connie Johnsen, marked og kommunikasjonsansvarlig for Vitensenteret Sørlandet.

Du trenger med andre ord ikke reise ut av byen for å få det skikkelig gøy i sommer. Ferie i egen by kan by på kreative opplevelser for hele familien. På Vitensenteret midt i Kvadraturen setter de i midten av juni i gang sommersesongen med et spennende sommerprogram.

– Vi har noe for alle aldre. Her kan man komme sammen som familie, i grupper, eller også helt alene. Vi har mange gøye aktiviteter tilpasset ulike aldre, forteller Connie Johnsen og nevner blant annet interaktive aktiviteter og tankenøtter.

MESTERLØYPE

Men nytt av året er altså Vitensenterets egen Mesterløype hvor du kan teste oppgaver som vist i NRK-serien Mesternes Mester.

– Dette er en aktivitet vi gleder oss til å sette i gang med, forteller Johnsen og legger til at de også har søkt og fått godkjent bruk av Mesternes Mester-navnet.

Natt-testen, 90-graderen, og ball-øvelsen hvor det gjelder at ballene ikke ramler ned på bakken, er noen av øvelsene du vil kjenne igjen fra programmet.

LEK OG LÆRING

På Vitensenteret går læring og moro hånd i hånd og i sommer har de også en spennende DNA-aktivitet hvor gjestene får mulighet til å ta en tur inn i laben og ekstrahere DNA fra ulike frukt.

– Dette er en aktivitet vi kjører flere ganger løpet av dagen. Den tar rundt 30 minutter, og noe man kan melde seg på når man besøker oss, forteller Connie.

For å ta ekstra godt vare på gjestene har Vitensenteret flere verter som skal sikre gode opplevelser for besøkende i sommer og ellers i året.

– Hos oss kaller vi de Vitenlos, og det er blant annet de som står for DNA-laben, og guider gjestene gjennom Mesterløypa forteller hun.

I utgangspunktet er Vitensenteret et senter spesielt myntet for barn og unge, men Connie Johnsen lover at både foreldre og besteforeldre også vil kose seg dersom de tar turen innom.

– Vi har mange interaktive installasjoner og morsomme eksperimentstasjoner som innbyr til moro og lære, så jeg er sikker på at også de voksne kan lære ett par ting de ikke visste fra før, sier hun.

KREATIVITETEN FÅR KJØRT SEG

Vitensenteret i Kristiansand ligger lokalisert midt i Markens gate. Nærmere bestemt i etasjen over Kiwi. Med godt over 900 kvadratmeter å boltre seg på skal det godt gjøres at kreativiteten ikke får kjørt seg.

Og trenger du enda litt vitenskapelig påfyll etter noen timer på senteret, finner du unike gaver og lærerike leker i vitenbutikken.

– Her har vi fokus på et vareutvalg knyttet opp mot vitenskap, kreativitet og skaperglede, forteller Johnsen.

EN ANNERLEDES ARENA

Vitensenteret er med andre ord er eldorado for den nysgjerrige og vitebegjærlige. Her spiller alder ingen rolle. Og leter du etter en annerledes
arena for barnebursdag, teambuilding eller andre arrangementer så finnes det mange muligheter på Vitensenteret.

– Det finnes mange temaer å velge i. Her kan du få alt fra hjernetrim til mer fysiske oppgaver ved å kåre en VitenMesternes Mester, avslutter hun.