Skip to main content

Kilden Kultur byr på en rekke spennende og varierte arrangementer i høst. Her er en oversikt over noen av satsingene.

– Det er gøy å kunne tilby disse artistene for publikum, som alle har hver sin trofaste fanskare – også her i sør. Det blir en stor bredde og variasjon i programmet, sier Daniel Stamnes, leder i Kilden Kultur.

Kilden Kultur programmerer og formidler gjestespill og konserter som et supplement til Kildens egne produksjoner.

I likhet med tidligere år er det flere artister som bidrar til et spennende høstprogram. Her er noen av høydepunktene:

Sigvart Dagsland – 14. oktober

Etter to bejublede og tilnærmet utsolgte turneer med Bjørn Eidsvåg, er Sigvart Dagsland klar med en stor norgesturnè denne høsten – hvor et av stoppene er Kilden 14. oktober.

– Med seg i bagasjen har han sitt lekne band samt nye, eldre og steingamle låter. En konsertopplevelse med Sigvart Dagsland er en unik begivenhet, og et møte med en artist som behersker publikumsrommet til fulle, skriver Kilden.

Kari Bremnes – 29. oktober

Det blir turné i oktober for den folkekjære artisten Kari Bremnes og hennes trofaste band. 29. oktober er hun tilbake i Kilden – og det er ingen tvil om at artisten selv har savnet tilskuerne etter en vanskelig tid for kulturlivet.

– Særlig har møtene med folk vært et savn, sier hun, spontaniteten og frimodigheten og historiene vi deler. Sånt er jo stoff som sanger lages av! Men selv om det har det vært lite påfyll av menneskemøter live, er nye sanger underveis og blir med på turné. Sammen med de sangene vi henger med fremdeles, sier Bremnes.

Circus Absence – 30. oktober

Kilden inviterer til en helt spesiell og ikke minst en spinnvill sirkusopplevelse i slutten av oktober.

– Absence Crew har tatt små og store publikummere med storm med sine energifylte og underholdende breakeshow. Nå har de slått seg sammen med koreograf Jo Strømgren, som er kjent for sine oppfinnsomme og ofte komiske danseforestillinger, beskriver Kilden.

Angelique Kidjo – 19. november

Afrikas superstjerne Angelique Kidjo returnerer til Kildens konsertsal igjen. Da Kidjo og bandet hennes besøkte Kilden i 2016 spilte hun for full sal til stor applaus fra tilskuerne.

– Det var megafest i konsertsalen. Det var ikke et menneske som satt stille, sier Stamnes.

Nå returnerer hun til Sørlandet igjen med den ferske platen «Celia» i bagasjen. Musikken er en unik blanding av hennes vestafrikanske opphav, kombinert med funk, jazz, soul og latinomusikk.

Det er altså ingen tvil om at høstprogrammet blir både variert og spennende. Hele programmet kan leses på Kilden.com.