Skip to main content

Gullsmed Berglihn fyller femti år, og feirer med omsetningsrekord og spennende fremtidsplaner.

– Vi ser på oss selv som en ung femtiåring i full vigør, sier Svein Berglihn muntert.

Han tar imot Byliv i gullsmedbutikken som hans far Egil startet i 1971, og som siden har holdt til på hjørnet av Gyldenløves gate og Kirkegata. I 2012 ble butikken totalrenovert, med lekre, luftige lokaler og store vindusfasader. Samtidig tok bedriften et viktig veivalg.

– Den eldre kundegruppen var trofast, men vi strevde med å nå ut til yngre kunder. Vi valgte derfor å satse på nordiske merkevarer, forteller han.

De startet med å føre smykkemerker som Sandberg, Rikke Harsheim og Salt, og responsen lot ikke vente på seg.

– Vi har nådd ut til en enda bredere kundegruppe og tatt en ny posisjon i markedet, sier Berglihn.

Under fjorårets korona-år opplevde familiebedriften omsetningsrekord, og i år kan de skilte med en omsetningsøkning på 10 prosent.

– Det er veldig stas, og vi ser frem til fortsettelsen!

KVALITET OG SÆRPREG

De siste ti årene har Berglihn økt porteføljen av de nordiske merkevarene med smykker og tilbehør fra blant andre Maanesten, Hultquist, Opro, Janne Formoe, Nora Mørk og Annevera.

– God kvalitet er det viktigste kriteriet for oss. Pris og kvalitet må også henge fornuftig sammen, sier Svein Berglihn.

Blant de yngre kundene er det stor etterspørsel etter forgylte sølvsmykker, gjerne med fargerike perler eller andre iøynefallende detaljer. Danske Maanesten er et eksempel på et merke som treffer denne målgruppen svært godt.

– Vi er den forhandleren i Norge som selger aller mest av dette merket. Det har vært et eventyr!

Fremover vil Gullsmed Berglihn fortsette å satse på spennende smykkemerker med særpreg.

– Vi følger nøye med på utviklingen og kommer til å fornye med spennende nyheter med jevne mellomrom.

SVENSK HÅNDVERK: Kundene har lagt sin elsk på de svenske håndlagde smykkene fra Sandberg.

SMYKKER SOM VARER

Frierringer og jubileumsringer også et viktig satsingsområde for Gullsmed Berglihn. De opplever at stadig flere ønsker å skreddersy sin egen forlovelsesring, gjerne i samarbeid med verkstedgullsmeden.

– Det er veldig hyggelig å kunne bidra til en slik stor begivenhet. Spesialdesignede forlovelsesringer koster kanskje litt mer, men mange setter pris på en helt unik ring, sier Berglihn.

50-årsjubilanten er også opptatt av å ivareta gamle håndverkstradisjoner. I tillegg til et bredt utvalg av håndlaget bunadssølv tilbyr de reparasjoner, vedlikehold og oppussing av smykker.

– Vi ønsker at ting skal vare, og det samme gjør kundene våre. Mange er opptatt av gjenbruk, og ønsker å reparere gamle smykker. Det er også populært å smelte om gull til nye smykker eller å bytte inn gull i andre varer i butikken, sier Berglihn. Sammen med sine fem kolleger i den tradisjonsrike bedriften ser han frem mot en travel høst.

– I takt med at hverdagen kommer tilbake etter pandemien ser vi at mange setter ekstra stor pris på å pynte seg. Vi er glade for å kunne bidra til dette.

RADISJONEN TRO: Svein Berglihn er daglig leder i familiebedriften som faren Egil startet i 1971.

FAKTA OM GULLSMED BERGLIHN

Etablert i 1971 i Kristiansand.
Er en familiebedrift som har blitt drevet gjennom generasjoner.
Har fokus på norske og nordiske merkevarer og tilbyr et bredt sortiment av smykker og gaver.
Tilbyr også vedlikehold, innbytte og reparasjoner av smykker.