Skip to main content

Sommeren står for døren, og med den følger det festivaler! Endelig kan vi oppleve, feire, synge og kjenne at det rykker i rockefoten igjen. Endelig har Kristiansand atter blitt en levende by!

Opplevelser og festivaler i mange størrelser og former vil glede store og små i månedene fremover.

Hundrevis av frivillige er engasjert, og alle som én brenner for å bringe glede og liv og røre til folket.

Etter år med restriksjoner, avstand og regler er vi klare for å ta byen tilbake, og virkelig nyte alt som skjer. Her presenterer vi 14 festivaler som alle finner sted i og rundt Kvadraturen. Mangfoldet er stort, du kan oppleve mat, musikk, dans, filmer og drageflyvning. Og mye, mye mer. Gled deg!

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival

26. april—1. mai

Norges største filmfestival for barn og unge feirer 25 år i 2022! Det vises rundt 100 ulike filmer disse dagene, alt fra Mummi til Fabeldyr. I tillegg kan du delta på flere sidearrangementer.

Målgruppen er 6 – 13 år, men det vises også filmer for de aller minste. Uken før selve festivalen er det eget ungdomsprogram, kalt Filmfest UNG – et separat arrangement for 14 år+.

barnefilmfestivalen.no

Byfest

21. mai

Vi tar tilbake byen! Dette feires med stor fest på Torvet med underholdning for hele familien.

Det blir mange aktiviteter for store og små, og fra scenen kan du oppleve flere kjente artister fra regionen.

Spis Grønt Uka

30. mai–5. juni

En bugnende, grønn matuke i Kristiansand. Byens aller beste spisesteder og butikker bidrar med kurs, arrangementer, oppskrifter og kunnskapsdeling på grønnere, sunnere og mer bærekraftig mat. På spisestedene kan du teste ut egne Spis Grønt-menyer, og rundt om i byen kan du delta på ulike arrangementer med grønt, sunt og bærekraftig fokus.

spisgrontuka.no

Sommerbris

17.–18. juni

Sommerens første musikkfestival byr på for det meste på store norske artister, som Dagny, Stavangerkameratene og Klovner i Kamp. Men også 90-tallshelten Scooter gjester Odderøya denne helga i tillegg til svenske favoritter som Petra Marklund og Miss Li.

sommerbris.no

Den internasjonale kulturfestivalen

18. juni

En fargerik festival med mat og kultur fra Kristiansands store mangfold av nasjonaliteter. Hele dagen kan du la deg begeistre av rytmer, musikk og glede, og bli bedre kjent med nye kulturer. Fest og moro for store og små.

dikf.no

HalvØya Elektronikafestival

24.–25.juni

På Søndre batteri på Odderøya får du servert et bredt spekter av elektronisk musikk i naturskjønne omgivelser, helt ytterst i havgapet.

halvoya.com

Palmesus

1.–2. juli

Skandinavias største strandfest med over 40 000 deltakere lover stemning ut i de sene nattetimer. Artister som David Guetta, A$AP Rocky og Astrid S sørger for fulle hus og ventelister hvert år.

palmesus.com

Ravnedans

5.–9. juli

Sørlandets største festival for moderne dans går av stabelen flere steder i og rundt Kvadraturen. Profesjonelle dansere møtes og skaper en allsidig festival for hele Sørlandets befolkning.

ravnedans.com

Måkeskrik

8.–9. juli

Måkeskrik har etablert seg som en stayer – i år har de 10-års jubileum. Honningbarna, Death by Unga Bunga, Kvelertak og Lüdo blir med på feiringen i Bendiksbukta.

maakeskrik.no

Sørlandets Mat- og Bryggerifestival

8.–9.juli

Smaksopplevelser fra hele verden får du servert i Tresse denne helgen. Lokal mat og drikke er også godt representert, og i ølteltet kan du teste ut håndverksøl fra lokale bryggerier. Konkurranser blir det også – selveste Chili-Klaus kommer for å kåre Sørlandets chilimester!

sorlandetsmatfestival.no

Ravnedalen Live

29.–30. juli

Etter to års pause er Ravnedalen Live tilbake med Madrugada og DumDum Boys som hovedattraksjoner. Festivalen foregår i byens vakreste parkområde, Ravnedalen på Grim, like utenfor sentrum.

Skeive Sørlandsdager

21.–27. august

Sørlandets feiring av kjærlighet og mangfold en hel uke til ende! Parade, Eurovision-show, kunst og fagseminarer er bare noe av det du kan oppleve denne uka.

skeivesorlandsdager.no

Punkt

2.–4. september

Konseptet Live Remix kjennetegner Punkt. Her kan du lytte til at andre musikere remikser konserten du nettopp hørte. Punkt byr på eksperimentell musikk fra hele verden, og et bredt spekter av artister.

punktfestival.no

Dragefestivalen

18. september

En festival for mangfold og glede. Det er et syn når tusenvis av drager i alle former og farger flyr høyt over området rundt Tangen. La deg begeistre av ferdighetene til internasjonale drageflygere, og få testet ut din egen drage.