Skip to main content

– En kveld for historiebøkene

Den italienske gullstrupen Andrea Bocelli og Kristiansand Symfoniorkester er klare for å bergta opptil 12 000 tilskuere på Bystranda i sommer – kvelden før Palmesus braker løs.

– Denne bookingen kommer til å treffe veldig bredt. Som en illustrasjon så kommer både sønnen min på 27 år og moren min på 91 år, sier Kilden-direktør Harald Furre med et stort smil.

Sammen med Kristiansand Symfoniorkester (KSO) og et kor på 60 utøvere skal tenorstjernen Andrea Bocelli spille på Bystranda 29. juni – på det samme scenerigget som Palmesus 2022 skal bruke dagene etter.

Konserten markerer den eneste som superstjernen skal holde i Skandinavia i år. Med andre ord er det stor sjanse for at blodfans fra både Norge, Sverige og Danmark synger med til «Con te partirò» utover sommerkvelden på Bystranda.

Palmesus-sjef Leif Fosselie, Kilden-direktør Harald Furre og KSO-direktør Geir Rebbestad på Bystranda.

TIÅRSJUBILEUM

I forbindelse med tiårsjubileet til Kilden ville teater- og konserthuset diske opp en helt spesiell begivenhet for Kristiansand.

– Vi ville klaske til med en storslått KSO-konsert utenfor Kildens bygg. Bystranda var det beste forslaget, sier Furre.

Siden valget falt på Bystranda var det naturlig å forene krefter med Palmesus – som allerede vil ha det tekniske rigget klart til årets strandfest.

ØVERST PÅ ØNSKELISTEN

– Palmesus sendte oss en liste med mange gode og aktuelle artister. Helt øverst på ønskelisten var selveste Andrea Bocelli. Etter et halvt år med planlegging er det fantastisk å meddele at førstevalget ble en realitet, sier Furre videre.

Palmesus-sjef Leif Fosselie smiler også fra øre til øre når han forteller at en av verdens mest kjente tenorer skal synge for sørlendinger og tilreisende på Bystranda.

– Bocelli selger ut store arenaer over hele verden og er uten tvil en av verdens største stemmer. Vi kan sammen med Kilden si at vi er veldig stolte av denne bookingen. Dette blir en kveld for historiebøkene, sier Fosselie.

Det mener også KSO-direktør Geir Rebbestad.

– Det er en ære for KSO å spille med Andrea Bocelli. I tillegg blir dette en begivenhet for byen, opp- summerer Rebbestad.

SPRÅKET ER MUSIKK

I tillegg til Andrea Bocelli byr Kilden og Kristiansand Symfoniorkester på flere høydepunkter i sommer.

Heddaprisvinner og publikumssuksessen The Mute settes nemlig opp i Kilden med Kristiansand Symfoniorkester 16. og 17. juni, etter en rekke utsolgte forestillinger i Stavanger konserthus.

Kritikerroste The Mute er Janove Ottesen, tidligere kjent som frontfigur i Kaizers Orchestra, sitt første symfoniske verk. I verket spiller han selv piano i fremførelsen sammen med Kristiansand Symfoniorkester.

The Mute beskrives av Kilden som «en kjær- lighetshistorie fortalt uten replikker og uten ord, hvor språket er musikk, skuespill og magisk scenografi».

The Mute er et helt enestående verk som vi gleder oss til å spille. Jeg ser på verket som en slags unik stumfilm-forestilling, forteller KSO-direktør Geir Rebbestad avslutningsvis.

The Mute

Kilden 16. og 17. juni

  • Manusforfatter: Christian Eriksen
  • Komponist/arrangement: Janove Ottesen
  • Dirigent: Nick Davies
  • Kristiansand Symfoniorkester
  • Skuespiller: Christian Eriksen
  • Stykket er produsert av Janove Ottesen og Christian Eriksen
  • Regi: Christian Eriksen og Arne Nøst
  • Scenograf: Arne Nøst
  • Koreograf: Therese Markhus