Skip to main content

Torvet Bistro og Café Dronningen utfordrer gjestene til å nyte mat og drikke på nye måter.

– Vi vil at den gode atmosfæren og den varme følelsen skal treffe deg i ansiktet med en gang du kommer inn døra. Litt som når du kommer på hytta, sier Harald Rolla Olsen. Han har vært kjøkkensjef på Torvet Bistro helt siden den franskinspirerte restauranten åpnet på torvet i 2018. Etter to pandemipregede år ser han frem til en mer normal hverdag – med nye, spennende satsinger.

– Litt typisk for norske restaurantgjester er å komme, spise en hovedrett og så gå. Vi vil utfordre gjestene til å roe ned tempoet og virkelig nyte god mat og drikke, sier kjøkkensjefen.

ET SOSIALT SAMLINGSSTED

Som halvt italiener er han inspirert av matkulturen i Italia og Frankrike, der de tar seg god tid rundt matfatet. Torvet Bistro skal derfor utvikle delemenyer med franske fristelser, og arrangere temakvelder der for eksempel kjøtt, fisk eller skalldyr er i fokus.

– Vi bruker lokale råvarer og franske tilberedingsmetoder som braisering og confitering. Det er viktig for oss å være tro til det franske, sier Rolla Olsen.

Torvet Bistro skal også bygge ut uteserveringen, slik at gjestene kan sitte under halvtak og nyte mat og drikke til sommeren.

– Vi gleder oss til en deilig sommer på torvet!

IKKE BARE FOR HOTELLGJESTER

Noen steinkast unna ligger Café Dronningen, som skinner i ny drakt etter at Hotel Norge ble totalrenovert for et par år siden. Nå vil kjøkkensjef Larus Johannsson også løfte mat- og drikkeopplevelsen her til nye høyder.

– Vi skal være en attraktiv restaurant som det er naturlig å besøke, også for de som ikke er hotellgjester, sier han.

Menyen er sesongbasert, og i det siste har det blant annet blitt servert lam, limousinkalv fra Rogaland og iberisk gris fra Spania i restauranten.

– Vi satser på ferske råvarer i sesong, og har kreative og svært dyktige kokker. Vi er også så heldige å ha vår egen konditor som er en mester på desserter.

Hver søndag har de søndagsbuffet som er super for barnefamilier og andre som ikke ønsker å stå over grytene på ukas siste dag.

– Buffeten består av kalde og varme retter pluss deilige desserter, sier kjøkkensjefen.

TEMAKVELDER TIL HØSTEN

Til høsten arrangerer Café Dronningen temakvelder i samarbeid med lokale leverandører. En onsdag i måneden blir det øl- og spekematkveld i vinkjelleren under restauranten. Her skal det serveres øl fra Hunsfos Bryggeri i Vennesla og spekemat fra Tind på Stranda.

– Det blir en hyggelig kveld der man får smake på det ypperste av norsk øl og spekemat, sier islendingen.

Én torsdag i måneden fra høsten av blir det ost- og vinkvelder i vinkjelleren.

– Vi har stor tro på disse konseptene. Folk synes det er på tide å treffes, så sørger vi for den beste maten og den beste servicen, sier han.