Skip to main content

Åh, som vi har ventet på dette! Tiden for julebord, bling og stæsj. Nå er det virkelig lov å pynte seg igjen. Dresse seg skikkelig opp etter måneder – ja, faktisk år – med joggebukse og flatt hår.

Vi tok med oss Anette Knudsen på en skikkelig make-over, fra hverdag til fest.

Vi startet på Auds hudpleie i Lillemarkens.

Her legger hudpleier Cecilie Ribe en lekker kveldssminke. Et godt grunnlag er viktig, så hun starter med en multiaktiv krem som gir ekstra næring. Kremen kan også brukes på lepper, neglebånd og rundt øyepartiet.

Ansiktet får også et lag foundation med fuktighet, som roer ned huden og hindrer utbrudd av uren hud. Cecilie tipser om å bruke god tid på å blende inn foundation for å skape et jevnt resultat. Et setting powder til slutt matter ned og holder sminken på plass.

Concealer på øyelokkene gir en god base for øyeskyggen, den skal jo sitte hele kvelden.

En nøytral farge er fin som base, og en lysere farge i øyekroken «åpner» og fremhever øynene.

Brynene kan gjerne ha litt ekstra farge til fest. En bryngelé gir effekt som minner om bryn-laminering, du får perfekt børstede bryn med volum og farge.

På leppene starter hun med lipliner før hun legger på en leppestift med leppepomade for ekstra fuktighet. Alternativt kan du bruke en vannfast leppestift som er tørrere, og deretter en gloss for en mer varig leppesminke. Bruk gjerne pensel til påføringen for best resultat. Du kan også bruke setting powder på leppene.

FESTFIN. Cecilie Ribe legger en perfekt kveldssminke, og har mange gode tips til modell Anette Knudsen.

DET LILLE UNDER

Det indre er like viktig som det ytre, og et lekkert undertøysett gir en følelse av luksus.

Det som er pent kan også være mykt og deilig, og for de av oss som har vokst litt i bredden under pandemien, finnes det løsninger som er både pene og funksjonelle.

Ta turen innom en av Kvadraturens undertøysbutikker og få eksperthjelp for perfekt passform.

Turen fortsatte til Tango frisør

Litt lenger inne i Lillemarkens holder frisør Linnea Johnsen til. Hun ønsker å gi Anette en frisyre som ikke er for stram, men mer naturlig og «tilfeldig». Trenden nå er litt fylde og høyde, men ikke striglet og stivt.

Hun bruker volumspray og tuperer håret på kronen for ekstra volum.

Deretter setter hun opp halvparten av håret. Ved å tvinne og flette deler av håret oppnår du en røffere og mer casual look. Dette er også enkelt å få til hjemme.

En tørrspray med litt hold sørger for at frisyren varer hele kvelden.

OPPSATT HÅR hører med til fest. wLinnea Johnsen lager en frisyre du enkelt får til hjemme.

FESTKLARE NEGLER

Hendene er noe av det første vi legger merke til, og kan være selve prikken over i-en når du skal pynte deg. La fargen på neglene speile sminke og antrekk, eller gå for helt naturlige, velstelte negler. Er ikke neglene dine så fine fra naturens side, er det heldigvis hjelp å få. Både Shellac og gelé gjør susen, og resultatet varer lenge.

Siste stopp var hos Fin i Skippergata

Kronen på verket er et lekkert antrekk, og de sprudlende damene Eirin Skare og Anne Åteigen viser frem et stort utvalg flotte og komfortable festklær.

For Anette falt valget på et superlekkert skjørt i mykt skinn, og en vid paljettbluse som virkelig roper fest! En enkel og klassisk sort kåpe holder henne både varm og elegant, uansett vær.

De høyeste hælene har gjerne ligget gjemt i skapet en stund, og føttene setter garantert pris på et mer komfortabelt alternativ. Disse lekre skinnskolettene fra Skotique er festantrekkets perfekte følgesvenn!

FESTENS MIDTPUNKT. Paljetter gjør susen! Eirin Skare og Anne Åteigen finner det perfekte festantrekket.

Endelig i mål!

Da er det bare å telle ned til festlighetene begynner. Kanskje synke ned i en behagelig stol på et av Kvadraturens mange spisesteder med noe leskende i glasset og et fornøyd smil om munnen.

HUSK DETALJENE

Vesken er en viktig del av antrekket, og kan gjøre det lille ekstra. Du kan matche den til festklærne eller bruke den som en iøynefallende detalj. Uansett om du går for noe klassisk eller en statementveske, finner du det i Kvadraturen.