Skip to main content

På Vitensenteret kan hele familien teste ferdighetene sine i Mesterløypa, oppleve jubileumsshow, løse tankenøtter eller være forskere for en dag.

– Det er gøy å se at konkurranseinstinktet er til stede, sier Connie Johnsen, markeds- og kommunikasjonsansvarlig for Vitensenteret Sørlandet.

Hun er omgitt av en hel skoleklasse fra Tangen videregående skole, som er på besøk på Vitensenteret i Markens gate. Her får ungdommene blant annet prøvd de seks ulike øvelsene i Mesterløypa, som er inspirert av det populære TV-programmet Mesternes Mester.

– Her får du testet balanse, styrke, utholdenhet, fokus og reaksjonsevne. Det blir fort mye latter og vennskapelig konkurranse blant de som prøver seg, sier Johnsen.

Vitensenteret ser frem til en normalsommer for første gang på tre år, fritt for puljer og restriksjoner.

– Det blir stas å ta imot både små og store som kan få boltre seg i tilbudene våre!

CONNIE JOHNSEN er markeds- og kommunikasjonsansvarlig for Vitensenteret Sørlandet.

PERFEKT FOR HELE FAMILIEN

Vitensenteret Sørlandet har avdeling i både Kristiansand og Arendal, og er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge, med naturvitenskapelige oppgaver og tankenøtter som passer de aller fleste – også voksne.

– Her går vitenskap og moro hånd i hånd. Vi tilrettelegger for undring og utforsking for både barn og foreldre, sier Connie Johnsen De som har fulgt med på Mesternes Mester på TV og har lyst til å prøve seg på lignende oppgaver, har muligheten i Vitensenterets helt egne Mesterløype i sommer. Her trenger en ikke å booke tid på forhånd.

– Det er en perfekt aktivitet der hele familien kan konkurrere, sier hun.

Vitensenteret fyller 10 år i sommer, og hovedattraksjonen blir jubileumsshowet som arrangeres hver dag. Her blir det naturfaglige eksperimenter, lys, lyd – og litt smell. Mange vil nok også glede seg over å kunne lage slim på laboratoriet igjen.

– Slimlaging er en veldig populær aktivitet. Barna får kle seg med forskerfrakk og briller og lage slim som de kan ta med seg hjem, forteller Johnsen.

VIRALE PÅ TIKTOK

Ungdommene fra Tangen tester ivrig ut de forskjellige øvelsene under besøket, deriblant den såkalte natt-testen. Her får de testet reaksjonsevnen når de skal prøve å fange objekter som faller på ulike (og ofte overraskende) tidspunkt.

– Vi la ut en TikTok-video av natt-testen som har gått viralt med over 40 millioner visninger. Det er veldig gøy å se hvor mange over hele verden som har oppdaget oss gjennom TikTok, sier Johnsen.

Vitensenteret er også del av appen Barnas By KRS, sammen med Dyreparken, Vest- Agder-museet, Høyt og lavt, Aquarama og Kilden.

– Vi vil gjerne være bidra til å gjøre det enda enklere for barnefamilier å navigere i tilbudet i Kristiansand. Byen har mye spennende å by på!