Skip to main content

Julebordsesongen hos restaurantene i Kvadraturen er i gang, og hos Slakter Sørensen og Rasmus finner du julemat for enhver smak.

– Etter et krevende fjorår går julebord-sesongen i år som normalt. Vi er klare for den gøyeste og mest hektiske tida på året, forteller Per Andre Iversen.

   Iversen er kjøkkensjef på det populære spisestedet Slakter Sørensen i Markens gate, som tilbyr et bredt utvalg av velsmakende middagsretter i førjulstida.

   – Her kan du få alt fra à la carte til julebuffet, sier Iversen videre.

En slakter i særklasse

Hos Slakter Sørensen kan man booke forskjellige rom til både julebord og vennekvelder. Men man bør være tidlig ute for å sikre seg en helaften i det gjennomførte lokalet, som byr på to etasjer med stilfullt vintage-interiør, en spennende matmeny og ikke minst god drikke.

– Man kan til og med holde av en hel etasje om man måtte ønske. Vi ønsker både små og store grupper hjertelig velkommen til oss i førjulstida. Men vær tidlig ute: Alt tyder på at både november og desember blir fullbooket etter hvert, sier Iversen.

   – Hvilke retter er mest populære hos dere i november og desember?

   – Det er stort sett pinnekjøtt som er den store vinneren hos oss, men vi selger også mye annet. Hos Slakter Sørensen kan man også velge mellom forskjellige biffer, hjort, ribbe og steinbit – for å nevne noen retter, sier Iversen videre.

 

Rasmus: – Det selvfølgelige valget

Slakter Sørensen er ikke det eneste stedet i Kvadraturen hvor du kan få julemat i særklasse.

Under filosofien «Vi skal være et selvfølgelig valg til små og store anledninger» er de ansatte på restauranthuset Rasmus også klare for en hektisk julebordsesong.

   – Vi gleder oss også veldig til det braker løs, sier Mariann Asp, avdelingsleder hos Rasmus.

   Hun ønsker gjester velkommen inn til restauranthuset Rasmus, som ligger midt i smørøyet i det travle hjørnet mellom Gyldenløves gate og Markens gate.

   Restauranten skiller seg ut med sitt genuine vintageinteriør fra 1900-tallet og ikke minst en spennende meny som tilpasser seg årstidene.

 

Julemat for enhver smak

Hos Rasmus kan man booke julebord til private grupper eller til bedrifter. Restauranthuset tilbyr alt fra tradisjonell julemat til større tre- til fem-retters menyer med passende drikke til.

   – Vi har også et eget selskapsrom til de som ønsker det litt mer avskjermet, forteller Asp videre.

   – Hvilke retter er mest populære hos Rasmus i førjulstida?

   – Vi selger definitivt mest juletallerkener, men også mye pinnekjøtt og lutefisk. Det er også mange gjester som ikke ønsker tradisjonell julemat. De bestiller heller en smaksmeny på tre- eller fem-retter. Hos Rasmus finner du julemat for enhver smak, lover Asp avslutningsvis.