Skip to main content

Det er noe helt eget med jul i byen. Byen pyntes til jul med lyslenker og dekorasjoner. Duften av granbar og brente mandler. Julemarked og lysshow. En skøytetur på isbanen som avsluttes med rykende varm sjokolade og kanskje et lett snødryss er bare noe av det som er med å skape den magiske adventstiden i byen.

 

Julemarkedet på Torvet blir større enn noen gang!

Fra 26.november til og med 22.desember er det julemarked på Torvet. I år blir jule-markedet større enn noen gang med start fra Markensgate og helt opp til isbanen. Prosjektleder Lisan Gjendem i Kristiansand kommune gleder seg til at publikum skal få se og oppleve årets julemarked i «ny versjon» med en ny flott inngangsportal fra Markensgate. Julemarkedet har et stort og variert utvalg i boder hvor du finner alt fra flotte juledekorasjoner, julegensere, håndarbeid, forskjellige typer tre-, skinn- og ullprodukter, gløgg, brente mandler, churros, pinnekjøtt, fenalår og mye mer. FVN er også på plass i år med julefotografering.

Isbanen på øvre Torv har åpent hver dag fra 26.november til langt utpå nyåret fra kl. 10–22. I år blir kommer det også et nytt hyggelig sitteområde ved isbanen.

Åpningstider julemarked

Uke 47:
lørdager kl. 12–18, søndager kl. 14–18

Uke 48, 49 og 50:
mandag til fredag kl. 13–18, lørdag kl. 12–18, søndag kl. 14–18.

Uke 52:
mandag til torsdag kl. 13–19.

Historisk juletreutstilling i Rådhuskvartalet

Du kan besøke Vest-Agder Museets historiske juletreutstilling inne i Rådhuskvartalet i hele førjulstiden. Her får du se juletre fra ulike tidsepoker, det eldste dekorert etter beskrivelse helt tilbake fra 1840.

Åpningstider historisk juletreutstilling

Lørdag kl. 12–18 søndag kl. 14–18

Ukedager kl. 08–15.30

3D lysshow på nedre Torv

Det å dra inn til byen for å se lysshowet i Julebyen Kristiansand er blitt en fast førjulstradisjon for mange. I år inviterer vi til et nostalgisk gjensyn med 3D lysshow på nedre Torv. Vi gleder oss til gjensyn med den artige sprettnissen, pepperkakehus og ikke minst julenissen som fyker over husveggene sammen med reinsdyrene sine.

 Visningstider 3D lysshow

12.–23.desember:

visning hver dag kl. 18 og kl. 20.

Ekstra visning på «Førjulskveld i byen» onsdag 21. desember kl. 22.

Jul på Fiskebrygga

Lørdag 12.november inviterer aktørene på Fiskebrygga til «Jul på Fiskebrygga». Fra denne helgen er brygga pyntet til jul. Fisk og skalldyr er jo absolutt best midtvinters, og da er det ekstra hyggelig å besøke brygga for å både handle med hjem eller få det «ferdig servert» hos en av restaurantene. I desember finner du forresten byens største nissehage på Dolly Dimple´s!  Smånisser, engler, tog og julepynt tar over hele vinterhagen hos Dolly´s.

En tur innom Julehagen og fiskebasaren for å se juletorsken svømme rundt i kummene er ekstra gøy for de minste nå før jul. Er du heldig så får du kanskje også hilse nærmere på havets kardinal?

Julestemning i byen

Ta turen til byen og opplev julepyntede gater og juleutstillinger. Hvem har for eksempel ikke et forhold til nissekona, katten og musene hos Rasmus Tallaksen? Denne tradisjonsrike juleutstillingen har de tatt med seg etter flyttingen til Lillemarkens slik at nye generasjoner kan ha dette som fast «vindusbesøk» når de er byen før jul.

Det er en opplevelse i seg selv å ta en spasertur rundt i Markens og sidegatene for å se de flotte juleutstillingene. Pynting av byen til jul er et godt samarbeid, hvor gårdeierne og driverne i byen sørger for å pynte gateløp og fasader. De dyktige fagfolkene i Kristiansand kommunes parkvesen gjør i tillegg en imponerende jobb hvert år med å pynte Wergelandsparken og området rundt isbanen, i tillegg til å dekorere julebodene på Torvet med granbar og lyslenker.

 

Åpningstider i desember

LØRDAGER 10–18

Fra lørdag 26.november og frem til jul har butikkene åpent fra kl. 10 – 18 på lørdager.

SØNDAGER 14–18

Søndag 4.desember, 11.desember og desember

UKEDAGER 10–20

Fra mandag 12.desember har butikkene langåpent til kl. 20 alle ukedager.

FØRJULSKVELD I BYEN

Onsdag 21. desember er det kveldsåpent til kl. 22.

Juleprogram og underholdning hver halvtime mellom kl. 18 og 22.

LILLE JULAFTEN 10–18

Fredag 23.desember. Sandens og Torvkvartalet har åpent til kl. 20.

JULAFTEN 9–13

Lørdag 24. desember. Vinmonopolet har stengt julaften.

ROMJULEN

Ordinære åpningstider.

NYTTÅRSAFTEN 9–15

Lørdag 31. desember. Vinmonopolet har åpent til kl 15.