Skip to main content

På funkishytta har Lisa Frandsen strammere stil enn i byleiligheten.
Hun myker opp med interiørfavoritter hun ikke kan unnvære – verken på hytta eller hjemme.

 

 

– Jeg kaller hytta for fristedet mitt. Da vi så utsikten var vi solgt, sier Lisa Frandsen. Hun er eier og daglig leder i interiørbutikken Olivias Hus, og nå også hytteeier. I sommer overtok hun en helt ny funkishytte på Skjernøya, tegnet og oppført av snekkerne Ruben Larsen og Sverre Børresen. Snekkernes sans for detaljer er tydelig, for eksempel i den åpne stue- og kjøkkenløsningen med store vinduer og formidabel utsikt. – Det beste jeg gjør her er å sitte og se utover havet. På gode dager ser en helt til Lindesnes fyr, forteller Lisa.

 

KVALITET, TIDLØSHET OG FUNKSJONALITET
Hytta ligger bare femten minutters fra byleiligheten i Mandal, men kontrastene kunne ikke vært større. – Leiligheten ligger i en mer enn 100 år gammel bygård, med stor takhøyde og mange krinkler og kroker. På hytta er det rette linjer og store flater. Derfor har jeg valgt en strammere stil i innredningen også, sier hun. Stue- og kjøkkengulvet er av pusset betong, kledningen av vedlikeholdsfri osp som gråner med tiden. For å skape varme til det kjølige betonggulvet, er taket over kjøkkenet og stuen i osp. Lisa har valgt sort kjøkken fra Strai.
– Mørke farger kan skape en lun og varm følelse, også sort, sier hun. Kvalitet, tidløshet og funksjonalitet er stikkord for innredningen.
– Selv om hytta er stram i stilen, er ønsker jeg at det er koselig her. Derfor har jeg valgt møbler og materialer som myker opp, sier Lisa. Børge Mogensens klassiker, eikebordet fra den danske møbelprodusenten DK3, har fått hedersplassen på kjøkkenet. Flettverket på spisestuestolene tas opp i den den hengende kurvstolen Hanging Egg fra Sika design. I stuen står en Eilersen-sofa med sandfarget stoff og mange myke puter. Selv om stilen på hytta og hjemme er ulik, går noen ting igjen begge steder. – Friske blomster og grønne planter må jeg ha overalt. Vitrineskap fra Lindebjerg har jeg både hjemme og på hytta. Pluss keramikkrukker og kurver fra Tine K, sier Lisa.

 

LISAS BESTE INTERIØRTIPS

Unngå overmøblering. Less is more.

Følg hjertet. Innred med det som gir deg ro og god energi.

Tenk helhetlig og ha en rød tråd.

 

 

SKREDDERSYDDE LØSNIGER Den 94 kvadratmeter store hytta har gang, bad, gjestetoalett, vaskerom og fire soverom. Alle soverommene har fått plassbygde senger og garderobeskap fra A-Form. – De har gjort en kjempejobb, og vi får benyttet rommene på en genial måte. Et av soverommene fungerer også som kontor og det andre som TV-rom, sier Lisa. På TV-rommet har en plassbygd vinkelsofa blitt trukket med Eilersen-stoff av møbeltapetserer Reidar Svendsen i Kristiansand. En annen fiffig løsning er den støpte betongvasken på badet som er utført av Mandalsfirmaet LaRo Design. – Jeg synes det er morsomt med noen skreddersydde løsninger, og bruker gjerne lokale firmaer, sier hytteeieren.