Skip to main content

Hun drømte egentlig om å bli klesdesigner. Nå har Gorine Tharaldsen (29) innsett at hun har drømmejobben som daglig leder og innkjøpsansvarlig for Image.

«Er du her enda?! Du kommer vel til å gå igjen her du?» Spurte en kunde meg, forteller Gorine Tharaldsen og ler. Hun svarte kunden med humør: «Ja, jeg koser meg med ansvaret for mange flotte ansatte og møter nye, spennende mennesker hver dag!». – Da kunden responderte: «Ja, her har du det som plommen i egget», skjønte jeg at hun mente det hele som positivt. Og hun har jo helt rett! Gorine Tharaldsen smiler bredt. Et smil mange har møtt når de har besøkt klesbutikken Image de siste ni årene. – Jeg er jo her fordi jeg elsker jobben min! Og det kommer jeg til å fortsette med.

HEADHUNTET TIL BUTIKKBRANSJEN
Gorine fikk sine første erfaringer fra klesbransjen som butikkmedarbeider i Bik Bok og Urban. Egentlig skulle hun bli klesdesigner. Men før hun kom så langt, ble hun headhuntet av butikkgründer Ivar Langenes. Han hadde drevet Image i noen år, og trengte nå innkjøpsansvarlig når de skulle åpne dameavdeling. – Han jobbet i tre måneder for å overtale meg. Så grep jeg sjansen. Jeg fikk jobbe i en mer eksklusiv butikk og å velge ut plaggene jeg skulle selge, sier Gorine. Neste år kan hun feire tiårsjubileum. Starten gikk imidlertid ikke knirkefritt for seg. – I begynnelsen var Ivar Image. Alle kundene ville handle av ham og snudde i døra når han ikke var der. Etter hvert insisterte jeg på at de måtte gi meg en sjanse og la meg hjelpe dem, forteller Gorine.

TETTE KUNDERELASJONER
Hun lykkes i å oppnå kundenes tillitt. Etter at Ivar har konsentrert seg mer om sitt eget merke Urban Pioneers, har Gorine blitt Image sitt ansikt utad. – Jeg er opptatt av å være uformell, humoristisk og ha glimt i øyet. Kundene skal bli sett og få god hjelp, sier Gorine. Image er kjent for nettopp sine tette kunderelasjoner. – Forholdet til kunden er ekstremt viktig. Mine største oppturer har jeg når en kunde som kommer inn i butikken med senket hode, drar herfra og føler seg flott, sier Gorine. Hun forteller om bryllupsgjesten som hadde trålet alle byens klesbutikker etter en kjole, og som var på vei ut av Image da Gorine huket tak i henne. Fra prøverommet hørte Gorine et hyl, og kunden kom ut i en kjole som satt som et skudd. – Hun hadde egentlig gitt helt opp. Følelsen jeg fikk da hun med tårer i øynene slang seg rundt halsen min og klemte meg, er ubeskrivelig god!, forteller Gorine. Slike historier har hun mange av. – Når kundene føler seg vel, gjør det dagen min!

LEDERTALENT
Nylig ble hun ble nominert til Årets unge leder på Sørlandet. – Det er veldig stas og en fin bekreftelse både for meg og for klesbransjen generelt. Selv mener jeg at dette er en fullverdig jobb i en spennende bransje som fortjener å løftes litt opp og frem. For hva skulle vi gjort uten klær? sier Gorine. Hun får stadig nye utfordringer på jobb, både som ansvarlig for sosiale medier og som del av designerteamet til Urban Pioneers. – Jeg bistår designeren med å velge farger og fasonger på plagg i nye kolleksjoner. Det er veldig spennende. Og på Image sin Instagram-profil har jeg det gøy med å legge ut videoer der jeg driter meg ut litt og tar en for laget, sier hun og ler. Det hender fortsatt at hun tenker litt på designerdrømmen. – Jeg ble aldri klesdesigner, og har gått noen runder med meg selv om det. Men når jeg summerer opp, er det mennesker, salg og mote jeg vil jobbe med. Og det gjør jeg hver dag!