Skip to main content

Elegant Mote har et stort utvalg av moteklær, selskapskjoler og brudekjoler.
Her går kvalitet, service og gode kundeopplevelser hånd i hånd.

 

– Det er mer som en livsstil enn en jobb. Det er langt fra en 9–16-jobb, men jeg er utrolig glad i å drive denne butikken, sier Solgunn Myrene. Hun ønsker smilende velkommen til Elegant Mote i første etasje i Lillemarkens, med inngang fra Gyldenløves gate. Butikken bugner av godbiter, og butikksjefen viser dem mer enn gjerne fram. – Vi forhandler kvalitetsplagg som gir en god opplevelse for kundene, og som kan brukes igjen og igjen. Vi får gode tilbakemeldinger fra kunder på plaggene de har kjøpt, sier hun. Blant merkene er Ricco Vero, Airfield, Cambio, Marccain og Stenströms. Sistnevnte leverer også plagg til det svenske kongelige hoff, bare så det er nevnt. – Det er gøy å ha merker ikke alle andre har. Jeg setter alltid pris på besøk og en hyggelig prat med kundene, sier butikksjefen.

 

 

VOKSER I BRUDEKJOLEMARKEDET
Solgunn Myrene startet Elegant Mote i 2012 etter å ha vært innom flere bransjer. – Jeg hadde lenge drømt om å starte for meg selv. Da lokalet ble ledig, grep jeg sjansen, sier hun. Målet var å skape en butikk med kvalitet, service og det lille ekstra. – Jeg vil tilby alle kunder gode varer og en god opplevelse. Nå har vi faste kunder fra hele landet, forteller Myrene. I brudekjoleavdelingen finnes merker som Morilee, Modeca, St. Patrick, La Sposa og White One. Til høsten får butikken inn det populære spanske merket Pronovias, som eneste forhandler på Sørlandet. – Mens mange legger ned, vokser vi i brudekjolemarkedet. Det er veldig hyggelig, sier Myrene. Siden 2013 har hun arrangert brudeshow med samarbeidspartnere som Klinikk Nova, Sønnik, Kjøkkenskapet, MestergullHodne og Foto5 og flere. I oktober går showet av stabelen på Hotel Ernst. – Vi pleier å ha fullt hus med flere hundre gjester hvert år. Det er stor stas, sier hun. Hun planlegger også et annet spennende event i vår. – Men det kan jeg foreløpig ikke røpe så mye om, sier hun hemmelighetsfullt.

TAKKNEMLIG FOR TILLITEN
I brudekjoleavdelingen står Anita Tønnesen, omringet av sine forlovere Cecilie Kloumann Kalleberg og Lena Romø Wistrøm. På seg har hun brudekjolen for en siste tilpassing før bryllupet. – Dette er den første kjolen jeg prøvde, og jeg skjønte fort at det var den rette. Den sitter som støpt. Jeg liker at den framhever og skjuler det den skal, sier Tønnesen og ler. Solgunn Myrene snører kjoleryggen, og gir tips til forloverne underveis. Det var gode anbefalinger som gjorde at Tønnesen besøkte Elegant Mote for å finne brudekjolen. – Jeg kjente meg trygg og ivaretatt med en gang. Solgunn er ei skjønn, varm dame. Hun forstod umiddelbart hva slags kjole jeg var ute etter, sier den vordende bruden. Gode tilbakemeldinger betyr mye for butikkinnehaveren. – Fornøyde kunder gir meg masse motivasjon. I veiledning av bruder kommer en ofte tett på kunden, og jeg er takknemlig for tilliten, sier Myrene. Brudekjolen er et svært viktig plagg for de fleste bruder. – Det er avgjørende at bruden føler seg vel. Kjolen skal framheve personligheten og la bruden stråle, sier hun. I møte med brudekjolekunder legger Myrene vekt på åpenhet, god dialog og god tid. – Jeg er opptatt av å lytte. Jeg hører hva kunden drømmer om, og så finner vi drømmekjolen i fellesskap. Det er en sann glede!