Skip to main content

I Markens finner du Enklere Liv, butikken for enklere og smartere hverdager. Der er det også enkelt å finne julegaver.

– I ukene før jul stormer kundene oss, på jakt etter julegaver. Det er helt vilt. En stor del av årsomsetningen stammer fra denne handelen, sier Marianne Svendsen, butikkens eier og daglig leder. I Enklere Liv finner du produkter som passer for de aller fleste, til og med for onkler og tanter som «har alt». Butikken bugner av smarte løsninger for kjøkken og rengjøring, skotøy som avlaster kroppen, et mangfold av massasje- og varmeprodukter og mye, mye mer. – Når kundene først har oppdaget oss, kommer de stadig igjen, forteller Svendsen. – De vet at de får ordentlig veiledning, og at varene er valgt med omhu og strenge krav til kvalitet. Det går ikke en dag uten at folk skryter av produktene våre.


KOMPETANSE OG KVALITET
Svendsen er nøye på å dele æren for det gode renommeet med de ansatte. – De står alltid på, de er serviceorienterte og lojale, og opptatt av å gi kunden profesjonell og kompetent hjelp. Kombinasjonen av anerkjente produkter og kyndige medarbeidere er vår nøkkel til suksess, sier hun. Hyppige og hyggelige tilbakemeldinger er en viktig motivasjonsfaktor for den blide butikkeieren. En annen drivkraft er å se resultater av egen innsats, røper hun. – Jeg er oppriktig stolt av å ha fått det til, sier hun. – Det er ti år siden jeg startet opp min første butikk, den gangen i Vågsbygd. Etter mange år i Color Line og en periode i Kristiansands Avis var jeg klar for nye utfordringer, og ville skape noe på egen hånd. Kunnskapen om butikkdrift har jeg tilegnet meg på egenhånd, og jeg lærer fortsatt! Svendsen er den eneste i Enklere Liv-kjeden som eier butikkene sine selv, den ene i Markensgate og den andre i Sørlandssenteret. Hun er blitt spurt om å åpne avleggere i Lyngdal og Mandal, men har takket høflig nei. Dermed er forretningene hennes de eneste i kjeden mellom Stavanger og Arendal.

TAKKET NEI TIL FILIALER
– Det var veldig smigrende å blir spurt, for det innebar tillit til konseptet vårt. Men selv om vi skal vokse i årene som kommer, skal det være kontrollert vekst, tuftet på kvalitet i alle ledd, forklarer hun, og føyer til at det også er kjedens filosofi. Så hva med netthandel og butikkdød? Som alle andre merker Svendsen presset fra nettbutikkene, men er ikke bekymret. – Enklere Liv har gjort som de fleste, nemlig å tilby nettkjøp i tillegg til fysiske utsalgssteder. Det fungerer bra, for svært mange skaffer seg kunnskap om varene på nett først, og handler deretter her, påpeker hun. – Vi ser også at stadig yngre mennesker får øynene opp for oss, fortsetter Svendsen. – Det er liten tvil om at kjennskap til butikken spres av kundene selv, og det er jo den beste formen for markedsføring. Det mener vi er fortjent, for vi har varer som holder hva de lover, og vel så det! Det beste eksemplet på produkter som nærmest overgår sin egen reklame, er skoene fra GaitLine, skal vi tro Svendsen. – De er utviklet i Norge av den tidligere ballettdanseren Håvard Engell, og de gjør hverdagen merkbart lettere, både i fritid og på jobb.

MANGFOLDIG OG NYTTIG
Hun ramser ellers opp i fleng populære produkter til reiser og ferier, for hygiene og renhold, velvære og helse. – Ikke minst nå i vinterhalvåret er et besøk innom oss vel verdt turen, lover hun. – Vi har sko med pigger, vi har brodder, overtrekk til piggsko, og så er det alle de varmende tekstilartiklene. For ytterligere å demonstrere bredden henter Svendsen frem forstørrelsesglass, en hendig bagasjevekt, massasjeprodukter, vaskemidler basert på nanoteknologi, nakkeputer og andre snedige innretninger. – Vi har også en kremsmører til der det er vanskelig å komme til på kroppen, eller for de single, ler hun. – Også har vi Utroligsalven, en lindrende salve som folk kommer langveis fra for å kjøpe. Her er det altså mer enn nok av gaveideer til familie og venner, og gjerne til deg selv. I det vi skal forlate den spennende butikken, kommer Svendsen på enda en ting: – Få med at vi snart tar inn STIRRvispen! Vi blir stående i uvisse. – Det er den kjente batteridrevne vispen, til matlaging. Som går av seg selv i gryta og hindrer at det svir seg eller klumper seg, opplyser hun. Vi er overbevist. Vi vet hvor vi kan komme tilbake for en vellykket julegavehandel.