Skip to main content
VIKTIG BESKJED
Dette magasinet ble produsert før koronaviruset satte en stopper for de fleste aktiviteter i samfunnet.
Åpningstider, tilbudspriser og datoer som står i de forskjellige annonsene og sakene kan derfor være utdaterte.
For oppdatert informasjon, sjekk kvadraturen.no eller den enkelte bedrifts hjemmeside.

Annerledes og bedre!

 

Det skjer ting i Dronningens!
Gata utenfor Hotel Norge har i snart ett år vært okkupert av kontainere og arbeidsbiler. Det er det snart slutt på. Den første mai åpner nemlig det tradisjonsrike hotellet dørene på nytt. 150 håndverkere jobber på spreng, og hotellet har ikke bare hatt en ansiktsløfting – her snakker vi extreme makeover!

 

Kjenner du Hotel Norge slik det var tidligere vil du virkelig få deg en overraskelse, for det finnes ikke fnugg av det gamle tilbake. Nå skal det nye hotellet settes på kartet, og en ny storhetstid venter. Splitter nytt, mye kulere og veldig annerledes, med moderne løsninger og gatekunst på veggene, signert blant andre Martin Whatson, Andreas Englund og DOT DOT DOT.

BYENS BESTE MØTESTED
Det er mer enn 25 år siden hotellet sist ble pusset opp, og det var da direktør Raymond Kirknes og mat- og drikkeansvarlig Tom Helge Djuphagen sist var kollegaer. – Dette skal bli byens beste møteplass! Hotelldirektør Kirknes forteller begeistret om planene for resepsjonsområdet og lobbyen. Han skal styre både Hotel Parken og Hotel Norge, så energien kommer godt med. – Det blir en uformell lounge, fortsetter han. Et sted å sette seg ned med PC-en og jobbe, eller møte venner over et glass vin eller en god kaffe. Mange vil nok spise både lunsj og overtidsmat her, og det blir garantert et livlig og hyggelig sted å treffes.

Glade gutter: Raymond Kirknes, hotelldirektør og mat- og drikkeansvarlig Tom Helge Djuphagen gleder seg.

ATTER EN DRONNING
Restaurant Dronningen er tilbake på tronen. Nå fremstår hun i splitter ny drakt, og med et helt nytt innhold. Målgruppen er en folkelig miks av businessfolk og unge voksne, barnefamilier inkludert. – Vi kommer ikke til å ha full a la carte, sier Tom Helge Djuphagen. – Konseptet blir moderne norsk mat med norske råvarer, også når det gjelder krydder, urter eller bær til desserten. – Vilt og sjømat er noe som garantert vil stå på menyen, og denne vil endre seg etter sesong. Et annet matfokus er smørbrød. Høye, deilige smørbrød på norsk vis. Det blir med andre ord ikke noen renessanse for kjøttkaker og søndagsbuffet på Dronningen. – Det kan hende det blir kjøttkaker, men de blir i så fall med en liten vri, ler Djuphagen. Men du trenger ikke fortvile hvis du lengter etter bugnende koldtbord og metervis med desserter. Den populære søndagsbuffeten finner du på Torvet Bistro. Den ble flyttet dit da hotellet stengte, og der blir den altså værende.

Nytt inngangsparti: Hotellet blir møblert med møbler fra designfavoritten Fredericia.

GODT I GLASSET
Dronningen vil ha åpent fra frokost og til sene kvelden. En bar som byr på deilige drinker og alkoholfrie spesialiteter vil fukte tørre struper etter lange arbeidsdager, og Djuphagen lover kvalitet: – Også her vil vi ha fokus på det norske. Det finnes så mye bra på markedet, også når det kommer til brennevin, så dette blir en bar utenom det ordinære, sier han fornøyd. Et annet tradisjonslokale er Olavstua som nå får navnet Fjord. Her har det blitt avholdt mang en konfirmasjon, men det vil nok være få konfirmanter som besøker lokalet fremover. Det gjøres nemlig om til vinkjeller. En sommelier er ansatt, og hun vil sørge for et klassisk godt utvalg med både årgangsvin og unge, friske viner. – Det blir plass til rundt 60 personer, og vi vil holde både vinsmakinger og foredrag. Djuphagen ler og forteller at vinkjelleren også er et tilfluktsrom. Det finnes verre steder å gå i dekning.

HELT PÅ TOPP
Selskaper og events er en viktig del av Hotel Norges drift, og vi må jo nevne den spektakulære konferanse- og eventsalen i åttende etasje, helt på toppen. Den har fått navnet Stup, og kan ta imot opptil 400 personer. Alt det tekniske, inkludert lys- og lydanlegg, er top notch – men rosinen i pølsa er den enorme skjermen som fyller hele den ene veggen. Den er på hele 50 kvm, på størrelse med en liten leilighet. – Teknikken her er på høyde med det beste i Norge, sier Raymond Kirknes. – Dette blir vel så mye en eventsal som et rom for kurs og selskaper. Det skal for eksempel arrangeres FIFAmesterskap her neste år. Tenk deg FIFA på denne skjermen – det blir helt rått! Nye Hotel Norge har 13 kurs- og konferanselokaler fra 2 til 400 personer. Første arrangement finner sted allerede to dager etter åpning, så forsinkelser i byggeprosessen er helt utelukket. Men det finnes ikke nervøsitet å spore. – Vi er klare, sier Kirknes og Djuphagen bestemt. Når dørene åpnes i mai står de parat til å ta imot nye og gamle gjester, og de gleder seg til å vise frem Hotel Norge i all sin prakt.

Toppetasjen: Møtelokalet STUP briljerer med en 55 m2 skjerm som dekker hele den ene endeveggen.